5 idei de afaceri

Sunt 5 idei de afaceri pentru oameni harnici care nu asteapta formule miraculoase de imbogatire peste noapte ci sunt cunstienti ca bunastarea se obtine prin truda si seriozitate. Nu sunt idei complicate, nu este nevoie de diplome speciale ci doar de disponibilitatea de a munci corect si de hotararea de a invinge. Dar sa lasam chestiile de principiu si sa vedem efectiv care sunt cele 5 idei de afaceri:

1. Anticariatul
Mai toti aveam pe acasa cutii cu carti vechi de care ne impiedicam si nu stim pe unde sa le mai punem. Ei bine multi au facut din asta o afacere, mai ales in orasele universitare cartile vechi inca mai atrag cititori. Insa chiar daca nu sunteti intr-un oras frecventat de studenti puteti avea propriul anticariat mai ales daca va ganditi sa ii faceti si un site comercial prin intermediul caruia sa vindeti si online. Pentru a iesi in evidenta fata de celelalte anticariate ati putea sa va specializati pe o anumita nisa, de exemplu sa vindeti doar carti pe o anumita tema cum ar fi doar carti cu subiecte horror sau doar carti de aventura, carti ale unui anume autor si asa mai deapte. Astfel aveti sansa de a deveni cunoscut in lumea anticarilor mult mai usor.

2. Servicii mutari
Aproape toti la un momentdat, in viata, avem nevoie de cineva care sa ne ajute cu mobila 🙂 . Ei bine dvs. puteti fi unul dintre cei care ofera astfel de servicii mai ales daca sunteti posesorul unei dubite (iar daca nu sunteti va puteti asocia cu cineva care detine un asemenea vehicul). Clientii dvs. vor fi in general familiile care isi schimba domiciliul si au nevoie de transport pentru a-si muta lucrurile. Va puteti face reclama in ziarul local de mica publicitate sau prin afise stradale, postate strategic langa zonele cu blocuri. In functie de evolutia afacerii va puteti extinde devenind, de ce nu, patronul unei firme de transport local care ofera servicii de mutare mobila, colectare moloz, aducere marfa, etc.

3. O afacere online
Nu o sa intram acum prea mult in subiect pentru ca am facut-o in alte articole dar daca petreceti multe ore pe internet si va pasioneaza afacerile online va puteti gandi sa imbinati placutul cu utilul. Acum acest lucru este mai usor ca oricand datorita ideii inovatoare de produse cu drept de revindere. Adica produse software, usor de stocat si multiplicat, creste de altii dar pe care le puteti vinde legal, ca si cum ar fi fost create de dvs. Un astfel de exemplu este si produsul de la sectiunea Ghid de Afaceri de pe site-ul nostru.

4. Montare si intretinere garduri
Aproape toate casele au garduri. Aceste garduri au periodic nevoie de reparatii si modernizari. Aici puteti interveni dvs. satisfacand aceasta nevoie. Serviciile din acest domeniu sunt diverse, de la construirea de garduri noi pana la vopsirea sau refacerea celor vechi. Va puteti promova serviciile atat in ziare locale de mica-publicitate cat si prin pliante postale adresate proprietarilor de case si garduri deteriorate. Ati putea chiar sa confectionati garduri din fier forjat cu design inovator sau va puteti adapta in functie de cererea din teren.

5. Consultant energie
S-ar putea sa fie o idee de afaceri pe cat suna de pompos pe atat de dificila in sensul ca dintre cele 5 idei de afaceri prezentate in acest articol, aceasta sa fie cel mai putin accesibila. Energia alternativa este o noutate pentru majoritatea dintre noi, exista putini specialisti in domeniu si deci putini oameni care pot oferi astfel de servicii. Insa tocmai acest lucru se poate transforma intr-un avantaj. Inseamna ca oferta este mica pe o piata cu o cerere tot mai mare (toata lumea vrea sa plateasca mai putin la factura de energie electrica). Daca nu stiti nimic despre acest domeniu dar sunteti electrician si va pasioneaza inovatiile in domeniu, ati putea incepe sa va documentati temeinic si sa fiti printre primii in orasul dvs. care au o afacere in domeniul atat de promitator al energiei alternative.

Dupa cum vedeti idei de afaceri se gasesc, insa nicio idee de afaceri nu aduce nici macar un cent daca nu este pusa in aplicare de catre cineva. Mai important decat orice idee de afaceri sunteti dumneavoastra pentru ca doar de dumneavoastra depinde daca o idee de afaceri poate sau nu sa fie transformata intr-o sursa viabila de venit.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.