Cum sa vinzi pe o piata imobiliara in care cumparatorii dicteaza

Pe o piata in care toata lumea vinde si foarte putini cumpara, asa cum este piata imobiliara romaneasca in acest moment, este normal ca preturile sa fie stabilite de cumparatori.

Cum poti vinde pe o astfel de piata fara sa scazi prea mult pretul?

Vrei sa vinzi repede un teren, un apartamet sau orice alta proprietate imobiliara dar totusi sa obtii un pret bun? Atunci citeste cu atentie ceea ce urmeaza.

Bineinteles ca pretul ocupa cea mai importanta pondere in procesul de vanzare-cumparare a unei proprietati, insa exista si alte elemente care pot fi fructificare in favoarea vanzatorului. Pe acestea vom pune accentul in randurile de mai jos.

Cand vor sa vanda un imobil, majoritatea romanilor apeleaza la un ziar de mica publicitate sau folosesc butonul adauga anunt de pe site-urile specializate in anunturi virtuale, dupa care nu mai fac nimic, decat sa astepte si sa se roage.

Iata insa cateva strategii si ponturi pentru o tranzactie imobiliara reusita:

Proprietatea ta trebuie sa fie unica prin ceva

De ce ar dori cineva sa cumpere de la tine cand exista mii de oferte identice pe piata? Prin urmare trebuie sa iesi in evidenta cu ceva, trebuie ca bunul tau imobiliar sa fie diferit de cele ale vecinilor.

Poate fi vorba despre orice care sa adauge un plus de valoare imobilului: un generator eolian, un panou solar, o mansarda incapatoare, o baie in plus, in fine, ceva prin care sa iasa in evidenta. Poate fi chiar un mod inedit de decor interior sau exterior.

Orice element pozitiv in plus adauga valoare proprietatii si pune in as in maneca vanzatorului.

Fara mizerie si moloz

Desi multi vanzatori omit acest element si au impresia ca posibilii cumparatori se vor uita doar la bani, primul contact vizual al clientilor cu proprietatea are un efect psihologic puternic.

Asigurati-va ca inainte de a primi vizitele celor interesati ati curatat tot molozul, gunoiul sau mobila dezafectata din camere. Lasati camerele libere astfel incat sa accentuati ideea de spatiu.

Oamenii trebuie sa se imagineze pe sine locuind acolo, sa isi imagineze cum vor redecora si vor amenaja noua locuinta. Inutil sa mai spunem ca peretii trebuie sa fie proaspat vopsiti, fara urme de mizerie sau mucegai.

Indulciti oferta

O alta strategie de a vinde mai repede un imobil consta in a oferi diverse bonusuri si discount-uri pentru a indulci ofera.

Cumparatorii cauta o afacere buna, incercati deci sa le-o oferiti dumneavoastra astfel incat sa aiba senzatia ca dau lovitura si sa va aleaga din marea de oferte de pe piata.

Includeti in pretul casei, de exemplu, aparatele de aer conditionat, alt gen de electrocasnice, un teren de gradina, un garaj, posibilitatea de a plati in rate, anumite vouchere, daca aveti aceasta posibilitate, si asa mai departe.

Foloseste-te de puterea internetului

Exista zeci de site-uri dedicate anunturilor imobiliare online, alege o duzina dintre ele (cele mai populare) si publica-ti anuntul pe fiecare dintre ele.

Foloseste si aplicatia de publicitate online de la Facebook pentru a-ti targheta anunturile urmarind un public tinta in functie de caracteristicile si preferintele acestora (de exemplu tineri casatoriti, investitori, navetisti, persoane care locuiesc in orasul tau, de la caz la caz).

Un pret coret

Indiferent ce strategii de vanzare adoptati, pretul ramane cel mai important element dintr-o tranzactie. Un pret ireal de mare va fi tot timpul un impediment insurmontabil in calea unei vanzari reusite.

Daca nu ai idee care este pretul corect fa-i putina munca de cercetare, consulta o agentie imobiliara, vezi care sunt preturile pentru apartamentele, garsonierele, terenurile sau casele, dupa caz, din zona respectiva.

Incearca sa te pui in locul cumparatorului si sa te intrebi daca pretul cerut este unul pertinent sau nu.

Vanzarea unei proprietati, pe o piata in cadere libera, necesita un plus de munca, si de energie (desigur, si de bani uneori). Aceste strategii, combinate intre ele in masura in care acest lucru este posibil, dar mai ales asociate cu un pret corect, vor creste considerabil sansele incheierii unei tranzactii reusite.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.