Manual cu probleme: „Deși nu e buricul Europei, România rămâne un orificiu important al continentului!”

Scandalul manualelor școlare pline de greșeli continuă!

După ce elevii au învățat că 12 e mai mare decât 16, că inima e în dreapta și ficatul în stânga sau că România s-a unificat treptat în jurul județului Teleorman, iată că acum e rândul manualului de istorie să îi învețe pe cei mici lucruri noi și interesante despre țara lor.

Din primele pagini elevii învață că, exasperat de atentatele pe care dacii le comiteau pe teritoriul roman, în anul 101 Traian pornește o amplă campanie împotriva terorii aducând civilizația și democrația la nord de Dunăre, în Dacia.

Din amestecul dintre daci și romani s-a format apoi un popor nou, vorbitor de limbă latină, dar care bea ca rușii, fumează ca turcii și fură ca țiganii, cu care adesea este și confundat de către călătorii străini.

A urmat apoi o lungă și zbuciumată istorie plină de războaie, de proști, de minciuni, de eroi, de mizerii și de realizări, care a culminat în 1918 cu Marea Unire, perioada de apogeu a istoriei noastre, când în fruntea țării aveam un Brătianu și nu o Dăncilă, un Maniu și nu un Tăriceanu, cu miniștri care aveau studii la Sorbona și nu la Spiru, și așa mai departe.

Manualul încheie lecția de istorie cu o concluzie apoteotică:  La 100 de ani de la Marea Unire, deși nu e buricul Europei, România rămâne totuși un orificiu important al bătrânului continent!

Contactat de reporterii noștri, ministrul educației și-a cerut scuze pentru manualul cu pricina dar a declarat că nu e nicio tragedie pentru că până la urmă, omul din greșeli învață!

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.