Eveniment la Chisinau

Hotel Bella Donna www.hotelbelladonna.md a fost alaturi cei ce opteaza pentru unirea destinelor cu UE la celebrarea Zilei Europei, la 15Mai 2010.
Pentru prima data Ziua europei s-a sarbatorit in Moldova ca un eveniment de talie majora, publicul larg oferinduse posibilitatea sa cunoasca mai lesne valorile Rând pe rând, au trecut pe la standurile statelor Uniunii Europene pentru a le cunoaşte istoria, valorile si traditiile pe care le promovează, dar şi pentru a gusta din bucatele naţionale.

Comisarul European pentru extindere si politica europeana de vecinatate a UE ,Stefan Fule a spus ca este nespus de fericit ca Ziua Europei este sarbatorita intr-o tara europeana atit de frumoasa cum este Republica Moldova! Delegatia Comisiei Europene in Moldova cu prilejul Zilei europei a oferit publicilui larg urmatoarea programa. Deschiderea evenimentul a avut loc la orele 15.00 unde Ambasadele Statelor Membre ale UE au întâmpinat cetăţenii în cele 50 de corturi, pentru a prezenta oportunităţile lor turistice şi de afaceri .

Ambasadele au organizat concursuri ,activităţi culturale şi alte manifestaţii pentru a comunica cu publicul. Si a fost reperzentat de Iarmarocul European în cadrui caruia proiectele finanţate de Uniunea Europeană au fost prezentate in buticuri şi standuri cu materiale informaţionale pentru a face cunoscută cooperarea dintre Moldova şi Uniunea Europeană.

Aceasta activitate a fost desfasurata cu scopul aducerii la cunostinta publicului larg material, proicte concrete finantate de UE, care este scopul final al acestora si inaltimile atinse deja. In cele 30 de buticuri au fost prezentate posibilitatea studiilor in Europa, despre eforturile depuse de UE pentru atragerea investitilor si majorarea exporturilor etc.

Formatiunile Politice din R. Moldova s-au alaturat de publicul larg pentru celebrarea zilei Europei. In Scuarul Teatrului de Operă şi Balet din centrul Chişinăului reprezentanţii Partidului Naţional Liberal, ai alianţei Moldova Noastră, ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, ai Mişcării Acţiunea Europeană, ai Forului Democrat al Românilor din Moldova,scriitori ca Nicolae Dabija si alte personalitati din lumea artei si literaturii au venit cu o felicitare pentru toţi cetăţenii ce aspiră la o Europă integră, paşnică şi prosperă.

Evenimentul a continuat cu un concert cu formaţiile Alternosfera din Republica Moldova şi Brainstorm din Letonia.
Deci, este lesne de observat ca Ziua europei este o zi importanta atit in Franta si Germania( primele tari din EU care cu eforturile lui Shouman si-au unit resursele de otelastfel au pus baza unei integritati economice, sociale si o unificare a destinurilor multor state Europene) cit si in R. Moldova. Va multumim ca ati sarbatorit alaturi de Hotel Bella Donna www.hotelbelladonna.md Ziua Europei.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.