Gabriela Firea: Bicicliștii vor putea circula între șinele de la metrou!

Propunere geniala a primaritei capitalei! Incepand cu 1 octombrie liniile de metrou vor functiona si ca piste pentru biciclisti, fiind astfel atinse doua obiective majore dintr-un singur foc.

Masura va fi aplicata in premiera in Bucuresti, urmand ca mai apoi sa fie extinsa in toata tara (liniile de metrou pot fi inlocuite cu usurinta cu liniile de cale ferata) si, de ce nu, in toata lumea!

Este un proiect al meu de suflet la care m-am gandit inca de pe vremea cand prezentam stirile la Antena 1. Acum am ocazia sa il pun in practica in folosul bucurestenilor.

Cred ca toata lumea a observat cum in intervalul dintre doua garnituri de metrou, sinele zac practic nefolosite, cand in realitate ar putea fi transformate foarte usor in benzi pentru biciclete, putand fi folosite in acelasi timp si de metrouri dar si de pasionatii de moto-velo.

Ele acopera practic tot orasul, asa ca actualele piste de la suprafata vor fi desfiintate pentru decongestionarea traficului.

Singura problema e semnalizarea intersectiilor subterane, acolo unde viitoarele piste pentru biciclisti se vor întretăia cu pistele pentru sobolani. E o chestie tehnica, de stabilire a prioritatii, insa si aceasta va fi rezolvata pana la 1 octombrie.

A declarat țața Firea, uimita si ea de ideile care ii vin.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.