Idei de afaceri » Afaceri

Idei De Afaceri Pentru Femei

Termenul femei de afaceri nu mai este de multa vreme un tabu, il auzim din ce in ce mai des, in mass media sau in viata de zi cu zi. Ce le motiveaza pe femei sa inceapa o cariera in afaceri? Cam aceleasi lucruri care ii motiveaza si pe barbati: nevoile financiare, nevoia de libertate si independenta, nevoia de mai mult timp liber sau dorinta de a avea suficient timp pentru a-si creste copiii.

Niciodata nu a fost mai usor pentru femei sa isi deschida propriile afaceri decat este in zilele noastre, deci de ce ai nu ai profita de aceasta sansa? Iata deci mai jos cateva idei de afaceri potrivite pentru femei ce s-ar putea sa va inspire:

Afaceri de tip MLM (multi-level-marketing) sunt afacerile in care trebuie sa iti construiesti o retea de distribuitori, urmand sa castigi un procent din vanzarile generate de ei. In aceasta categorie intra o serie de afaceri cu cosmetice, suplimente alimentare, detergenti, etc.

Salon de coafura, o afacere prin excelenta adresa femeilor pasionate de astfel de tabieturi. Din acelasi gen de afacere fac parte si frizeriile, saloanele de frumusete, de masaj, solare, etc.

Servicii de bona, poti chiar sa infiintezi o cresa particulara la domiciliu sau o agentie de doici. Tot mai multi parinti se confrunta cu lipsa timpului datorita serviciului si stilului de viata stresant iar serviciile de baby-siter sunt tot mai cautate si pe piata romaneasca.

Agentie de modeling, daca ai talent si iti place sa lucrezi cu tinerii poti incepe o agentie de modeling unde sa oferi cursuri tinerilor interesati de o cariera in acest domeniu.

Creator de moda/designer, o profesie care ii rasplateste generos pe cei talentati in acest domeniu.

Vanzari prin corespondenta, acum te poti folosi de puterea internetului pentru a avea un magazin online propriu. Comenzile le onorezi prin posta cu plata ramburs.

Crescatoare de flori, multe femei iubesc florile dar sunt cateva care scot bani frumosi din acest hobby. Producerea si comercializarea de flori sau aranjamente florale, mai ales daca sunt deosebite, pot aduce un profit satisfacator.

In fine, idei de afaceri potrivite pentru femei sunt o multime, lista ar putea continua cu organizatoare de nunti si evenimente, agentie imobiliara, tricotaje, confectionarea de goblenuri si obiecte de arta, deschiderea unei ceainarii, magazin de carti etc.

Tot ce ai nevoie pentru a porni la drum este curajul de a risca si informatia. Trebuie sa fii bine informata inainte de a lansa o afacere intr-un anumit domeniu, trebuie sa cunosti piata, sa iti stii concurenta, sa ai un plan de afaceri. Partea buna e ca toate astea se pot invata. Si evident, ai nevoie si de putin noroc.

Succes!

Fara reactii »

  • Calova Mariana spune:

    Idei de afaceri pot veni de oriunde. Ce este bine de stiut mai inainte de a incepe. O buna întelegere a industriei, inainte de intrare in afacere este esentiala. Cercetarea de piata va ajuta foarte mult, trebuie discutat cu cât mai multi oameni din cadrul industriei, pe cat este posibil – în mod ideal, alti proprietari de afaceri din acelasi domeniu. Participare la evenimente din industrie si citire in magazine
    comerciale relevante. Este nevoie, de asemenea, de o buna întelegere despre finante si contabilitate. Nu este nevoie de a fi contabil – dar unele cunostinte de baza sunt de nepretuit. Întelegere de baza despre vânzari si marketing si de asemenea, trebuie neaparat de a fi capabil a crea, a întelege si a controla un model de afaceri si a întelege modul în care va functiona si ce factori ar putea afecta. Aceste sfaturi le
    sugerez pentru ajutorul oricarei initiatoare, indiferent ca este vorba de afaceri mici sau mari.Daca sunt o povara aceste sfaturi, atunci cel mai simplu sistem de idei de afaceri pentru femei, este network marketing sau MLM, descris la inceputul acestui articol.

Ai ceva de spus?

Fii dragut. Nu te lungi mai mult decat e necesar, ramai la subiect. Fara spam.

Poti folosi urmatoarele taguri HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>