Idei de Afaceri pentru PFA

In acest articol sunt prezentate cinci idei de afaceri, ideale pentru PFA datorita simplitatii si cerintelor lor accesibile.

Cei care isi incep o afacere in sistem PFA sunt de regula persoane carora le place sa faca totul singuri, sunt liber-profesionisti si perfectionisti, oameni carora le place sa munceasca si sa se bucure de pe urma muncii lor. Ideile de afaceri de mai jos sunt exemple ideale de idei de afaceri pentru PFA.

Stand de sucuri naturale

In lungile si calduroasele zile de vara, un stand cu sucuri naturale poate fi un mijloc ideal de a alunga plictiseala si in acelasi timp de a face un ban in plus. Daca vrei sa incepi o astfel de afacere trebuie sa te gandesti bine la zona pe care alegi sa o deservesti. Vadul comercial este cheia reusitei in acest gen de afacere. De regula vor fi vizate zonele cele mai circulate: piete, targuri, autogari, plaje, spatii de promenada etc.

Ustensilele necesare pentru prepararea sucurilor se gasesc in comert ca si materia prima (fructe). Sucurile se prepara in fata clientilor si se pot vinde cu preturi intre 3 si 5 lei paharul.

Poate fi o afacere de familie, educativa mai ales pentru copii care pot deprinde tainele comertului si in acelasi timp pot face cativa bani de buzunar pe perioada vacantei. De asemeni posibilitatile de extindere sunt o optiune viabila.

O afacere cu hot-dog
Seamana oarecum cu standul de sucuri naturale cu diferenta ca in loc de sucuri vei vinde sandwich-uri si hot-dog-uri. Daca standul de sucuri este o afacere sezoniera, hot-dog-urile se pot comercializa in orice anotimp.

Intreaga afacere poate fi desfasurata dintr-o rulota ambulanta pe care au putea sa o plasezi langa o scoala sau in alt vad comercial ideal pentru piata de fast-food.

Insa spre deosebire de afacerea cu standul de sucuri, afacerile bazate pe fast-food necesita o investitie mai mare dar si castigurile sunt mai generoase in primul rand datorita faptului ca nu depinde de un anumit sezon.

Bijutier
Daca ai cunostintele si talentul necesar pentru un astfel de mestesug ti-ai putea valorifica pasiunea si creativitatea incepand o afacere bazata pe productia si repararea de bijuterii. Ai putea chiar sa lucrezi la domiciliu.

Pentru a-ti rotunji veniturile ai putea oferi si servicii adiacente cum ar fi cursuri contra-cost pentru invatarea acestui mestejug.
Afacerile cu bijuterii se pot preta foarte usor si la extinderea in online, un magazin virtual care sa te ajute sa-ti vinzi produsele in intreaga tara sau sa lucrezi la comanda pentru clienti din alte orase. Chiar si cursurile de care vorbeam mai sus pot fi structurate sub forma unei carti electronice si apoi vandute pe internet.

Baby-sitter
O afacere ideala potrivita mai ales pentru femei. Daca ai suficient timp la dispozitie si iti plac copiii, ai putea sa te gandesti la o astfel de activitate. Clientii ti-i poti gasi printre cunostinte sau prin anunturi la mica publicitate.

Buna ingrijire a copiilor, plimbarile si jocurile creative potrivite pentru varstele celor mici, sunt aptitudini care te vor ajuta sa-ti castigi o reputatie in acest domeniu. Ai putea chiar sa lucrezi la domiciliu primind copiii la tine acasa.

Daca ai spatiu si banii necesari pentru investitii, ai putea chiar sa iti deschizi o cresa sau o gradinita particulara.

Curatatorie de covoare
Tot mai multe familii nu au timpul si nici spatiul necesar pentru a-si curata covoarele. Daca locuiesti la curte, poti amenaja un spatiu special pentru astfel de activitati. Pe masura ce afacerea ta va deveni cunoscuta in cartier vei putea investi in utilaje specializate pentru curatarea covoarelor si iti poti extinde afacerea in tot orasul.

Pentru inceput ai putea chiar sa lucrezi intr-un centru de curatat covoare, daca exista asa ceva in orasul tau, pentru a deprinde tainele acestei activitati. Vezi cum isi aleg ei clientii, ce aparatura folosesc si cum isi promoveaza afacerea.

Curatatul de covoare poate fi un serviciu adiacent pentru cei ce detin deja o spalatorie auto avand in vedere ca au deja spatiul si aparatura necesara pentru o astfel de activitate.

Ne oprim aici cu acest articol insa pentru a descoperi noi idei de afaceri si ponturi fierbinti, nu uitati sa reveniti periodic pe site-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutati in domeniu.

Cu siguranta persoanele creative vor putea gasi si alte idei de afaceri pentru PFA ce au la baza acelasi cadru ca cele cinci modele prezentate mai sus (de exemplu afacerea bazata pe producerea de bijuterii seamana mult cu una bazata pe producerea de martisoare sau alte accesorii, cea bazata pe activitatea de baby-sitter seama cu una pentru intretinerea menajului sau ingrijirea batranilor si asa mai departe).

Mult succes in afaceri!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Comments
  1. Georgeta Francisca Bas. Răspunde
  2. Marcu Robert Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.