Năstase a primit trofeul de aur pentru bestsellerul „Sfaturile Financiare ale Matușii Tamara”

Eveniment cultural de marca la targul de carte Gaudeamus!

Bestsellerul lui Adrian Nastase, „Sfaturile Financiare ale Matusii Tamara – sau cum sa mostenesti sume fabuloase de la rudele sarace”, a fost votat drept cartea anului si a primit un premiu special din partea necititorilor.

Podiumul a fost completat de „Spărgătorul de buci” a lui Voiculescu si „Memoriile unui gheiș” a lui Sorin Rosca Stanescu.

La lansare a fost prezent si criticul literar Malin Bot care tinut sa sublinieze atat valoarea operelor literare, cat si personalitatea deosebita a scriitorilor, schimbul de opinii dintre cei 4, lasandu-se cu o buza sparta si o plangere penala.

Suspansul a fost unul maxim, mai ales la decernarea premiilor, trofeul avand un nume greu de pronuntat, desi majoritatea participantilor s-au gandit initial la Trofeul Calitatii.

Organizatorii au preferat insa un simbol autentic romanesc, incarcat de valente ancestrale si nu au dat gres, premiile fiind in final atat pe gustul autorilor prezenti cat si al cititorilor acestora.

Evenimentul a culminat cu discursul emotionant al lui Adrian Nastase care a tinut sa multumeasca pentru ineditul premiu, unicul premiu de acest fel in istoria literaturii universale, totodata exprimandu-si regretul ca ceilalti membri ai Cenaclului Rahova nu au putut fi prezenti la eveniment, fiind retinuti de diverse probleme (unii pentru cateva luni, altii pentru cativa ani).

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.