Secretele Imbogatirii

Care sunt secretele imbogatirii? De ce se pare ca cei bogati devin tot mai bogati sau cum se zice in popor ca banul la ban trage? Care sunt principiile pe care se construiesc averi in societatea capitalista si cum putem incerca sa ne folosim si noi de ele?

Acestor intrebari incearca sa raspunda urmatorul articol.

Ce sunt banii?
Banii sunt un simbol conventional, ei nu au valoare intrinseca (aveau pe vremea cand erau confectionati din metale pretioase) iar rolul lor este acela de a inlesni operatiunile economice.

Prin urmare banii sunt facuti sa ne serveasca pe noi oamenii si nu invers. Banii ar trebui sa munceasca pentru noi, nu noi pentru bani.

Acesta este unul din secretele oamenilor bogati: banii muncesc pentru ei!

Cum putem pune banii sa munceasca pentru noi?
Majoritatea oamenilor au o singura reteta cand vine vorba de bani si activitatea financiara: isi ia o slujba si asteapa salariul, altfel spus, muncesc pentru bani. Asta e solutia majoritatii. Insa majoritatea oamenilor nu sunt bogatii.

Bogatii procedeaza altfel, in loc sa munceasca pentru bani, pun banii sa munceasca pentru ei.
Cum fac asta?

Prin investitii! Investind nu fac altceva decat sa isi creeze noi surse de venit pasiv secretele imbogatirii(adica venit care le curge in buzunare fara ca ei sa fie nevoiti sa lucreze 8 ore pe zi pentru asta).

De exemplu cumpara un depozit pe care apoi il concesioneaza unui comerciant, in fiecare luna comerciantul ii plateste o suma de bani, reprezentand chiria.

Proprietarul depozitului primeste lunar niste bani pentru care nu este nevoit sa munceasca, banii lui (cei cu care a cumparat depozitul) lucreaza pentru el. Este doar un exemplu de investitie.

Atunci cand reusesti sa creezi suficiente surse de venit pasiv (ca cea descrisa mai sus) ele vor ajunge sa iti depaseasca nevoile financiare si in final sa te faca liber din punct de vedere financiar (si sa nu mai fii nevoit sa lucrezi pentru bani).

In loc sa arunci banii pe tot felul de nimicuri sau lucruri de care nu ai neaparata nevoie (o masina luxoasa, un LCD imens, o poseta de firma, etc.) ai putea sa te gandesti la constituirea unui buget destinat investitiilor. Adica bani care produc alti bani.

Cu cat incepi mai devreme procesul de investire cu atat sansele tale de a pune banii sa munceasca pentru tine cresc. Una e sa incepi la 20 de ani si alta la 60 desi niciodata nu este prea tarziu.

Mult succes!

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Alex Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.