Secretele unui director web

Promovarea unui site depinde in buna masura de pozitiile pe care il ocupa site-ul respectiv in motoarele de cautare, aproape 80% din traficul „mondial”, daca putem sa spunem asa, vine de pe motoarele de cautare.

Ce face cineva cand intra pe internet si vrea sa caute un anumit subiect? Pai in majoritatea cazurilor deschide o pagina cu Google si incepe cautarea dupa anumite cuvinte cheie, de aceea este esential pentru succesul nostru online ca site-ul sa ne fie afisat in primele pozitii la cautarea dupa anumite cuvinte cheie, exista o adevarata arta de optimizare a site-ului pentru motoare de cautare (SEO de la Search Engine Optimization).

Ei bine un factor important in pozitionarea site-ului pe pozitii fruntase in Google este numarul si calitatea de linkuri pe care il are acel site de pe alte site-uri si aici intra in scena directoarele web. Un director web este cea mai simpla oportunitate de a obtine un link spre site-ul tau, cu cat inscrii site-ul in mai multe directoare cu atat vei avea mai multe linkuri si cu atat Google va pozitiona site-ul tau mai sus in cautari.

Si totusi lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Pentru ca linkurile din directoare sa iti fie cu adevarat utile trebuie sa indeplineasca 2 conditii esentiale si anume : linkurile sa fie directe pentru a transfera Page Rankul si directorul web sa aiba un page rank bun. Desi chiar si directoarele fara PR merita timpul nostru pentru a ne inscrie site-urile, un director de la PR3 in sus este mult mai preferabil si cu cat site-ul nostru este listat in director pe o pagina cu page rank mare, cu atat mai bine pentru noi. Insa repet, cu conditia ca linkurile sa fie directe, pentru ca exista o multime de directoare cu linkuri redirect sau cu specificatia „nofolow” ceea ce inseamna ca motoarele de cautare nu vor urma acele linkuri si deci nu le vor lua in considerare.

Linkurile indirecte sunt relativ usor de depistat, atunci cand facem click pe link si in loc sa ajungem intai pe site-ul respectiv ajungem prin redirectare, cele cu „nofolow” le putem depista daca stim sa citim in codul sursa al directoarelor respective. Asa cum specificam si pe prima pagina directorul nostru are linkuri directe si tranfera Page Rank ceea ce il face sa fie un director SEO friendly, in jargonul de „specialitate”.

In concluzie va sugeram putina atentie si selectivitate atunci cand va inscrieti site-ul in directoare web, nu de alta dar este vorba de timpul dumneavoastra care nu merita irosit cu un director care nu va aduce niciun plus de promovare.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.