Strategia de retragere de pe piata

Strategia de retragere de pe piata este telul final al unei afaceri. Orice plan de afaceri ar trebui sa includa o strategie de retragere de pe piata, telul final si cel mai important.

O afacere este un vehicul menit sa te duca din punctul A in punctul B. Pentru ca acea afacere sa-si atinga scopul trebuie sa stii exact unde vrei sa ajungi. Chiar intaite de a-ti infiinta compania trebuie sa stii unde doresti sa ajungi, cu alte cuvinte sa ai o strategie de retragere de pe piata. Crezi o afacere pentru ca in final sa o vinzi concurentei, sa o listezi la bursa sau sa o conduci in final doar prin intermediul slariatilor fara a mai fi nevoie ca tu sa te implici personal? Oricare dintre telurile enumerate mai sus pot fi strategii de retragere de pe piata.

Poate parea ciudat sa te gandesti la iesirea de pe piata cand poate inca nu ti-ai creat propria firma, insa, mai multa claritate inseamna sanse mai mari de succes. Cu cat stii mai exact unde vrei sa ajungi, cu cat iti imaginezi mai limpede telul final al afacerii tale, cu atat il vei atinge mai usor. Realitatea arata ca firmele cu o strategie de retragere de pe piata au sannse mult mai mari sa-si atinga obiectivele decat companiile care nu au o asemenea strategie.

Daca inca nu ti-ai creat propria strategie de retragere de pe piata ar fi cazul sa incepi sa-ti creezi una.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.