Terapia prin magneti si metabolismul

Magnetismul este acea forta care tine universul „legat”, fara de care viata si lumea, asa cum o stim noi, nu ar fi posibile.

Fara magnetism moleculele si atomii ar pluti pur si simplu in spatiu, fara a putea adera unele la altele si a forma obiecte de mari dimensiuni, planetele nu s-ar fi putut forma iar viata nu ar fi putut sa apara.

Fizicianul Werner Heisenberg (1901 – 1976), spunea despre energia magnetica, ca este acea energie elementara de care depinde viata oricarui organism.

Asa cum exista un camp magnetic al Pamantului, la fel exista si un camp magnetic al celulei, al atomului (poate va mai aduceti aminte de la orele de fizica despre electronii care orbiteaza in jurul nucleului) si desigur, al fiecarei fiinte vii in parte.

Ca si la nivel planetar, campul nostru magnetic difera de la un individ la altul in functie de numerosi factori, inca neelucidati pe deplin din punct de vedere stiintific.

Starea de sanatate pare a fi unul dintre factorii esentiali care influenteaza campul nostru magnetic, ceea ce a condus la aparitia magneto-terapiei.

Terapia prin magneti (sau magneto-terapia) este o ramura a medicinei alternative care lucreaza cu acest camp magnetic biologic pe care incearca sa il influenteze in mod pozitiv astfel incat sa contribuie la vindecarea pacientului.

Conform acestei teorii, fiecare organ in parte, si organismul in ansamblul sau, poate fi ajutat sa se vindece daca se actioneaza la nivelul campului sau magnetic, informatia fiind transmisa de aici la organul sau aparatul cu probleme (la fel si starea de sanatate ar fi reflectata in starea campului magnetic al individului).

Una din aplicatiile magneto-terapiei este si lupta impotriva kilogramelor in plus, bazata pe asa-numitii magneti Zero Diet.

Magneto-terapia Zero Diet

Este un concept inovator care nu se bazeaza pe suplimente pentru slabit sau pe o dieta alimentara (de unde si denumirea de Zero Diet), ci pe magneto-terapie.

Mai exact, aceasta metoda consta in folosirea de mici magneti speciali care sunt aplicati dupa masa, terapie magnetitimp de cateva minute, pe lobii urechilor dupa niste instructiuni precise.

Cum ar putea aceste proceduri sa ne ajute in lupta impotriva celulitei sau a kilogramelor in plus?

Iata care este teoria din spatele acestei tehnici de medicina alternativa: terapia magnetica auriculara se bazeaza pe folosirea centrilor nervosi raspanditi la nivelul intregului nostru corp (un concept preluat din medicina traditionala chineza), astfel ca actionand la nivelul centrilor auriculari ce corespund glandelor ce regleaza metabolismul.

Se urmareste astfel stimularea acestora astfel incat, in mod natural organismul sa accelereze arderea grasimilor si sa se revina la o greutate optima.

Practic metoda nu se bazeaza pe dieta sau sport (desi combinand magneto-terapia cu o dieta adecvata si cum miscarea, efectul scontat ar fi mult mai rapid) ci pe ajutarea organismului sa isi accelereze arderile si sa impiedice astfel acumularea de grasime, atat sub forma de celulita cat si de grasime interna, pe organe.

Spre deosebire de suplimentele alimentare sau de pastilele de slabita, la terapia prin magneti nu s-au observat pana acum efecte adverse, costurile sunt mult mai mici iar disconfortul este aproape nul (cele cateva minute necesare aplicarii magnetilor nu sunt totusi o misiune imposibila).

Cand vine vorba de eficienta magneto-terapiei, parerile sunt impartite. Cert este faptul ca anumite practici medicale stravechi (ca si acupunctura care lucreaza tot cu centri nervosi) nu pot fi explicate pe deplin prin intermediul stiintei moderne occidentale, ele functioneaza inca empiric, pe baza experientelor personale ale terapeutilor si pacientilor care apeleaza la ele.

Aceasta stare de fapt nu ar trebui insa sa ne mire prea mult, pana acum 100 de ani majoritatea fenomenelor medicale erau acceptate empiric, abia descoperirile ulterioare explicand de exemplu cum functioneaza neuronii pe baza impulsurilor electrice sau de ce sarea ne creste tensiunea iar ceapa o scade si lista e lunga.

Poate in viitor stiinta va putea da un raspuns mai satisfacator vizavi de o serie de practici ale medicinei alternative.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.