Tinerii pot primi pana la 50 000 Euro de la U.E.

Tinerii din Romania pot primi o finantare nerambursabila de 50 000 de euro din fondurile UE. Banii nu se dau insa la oricine, ci in cadrul unui proiect foarte bine gandit.

Iata care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca tinerii romani pentru a pune mana pe banii europeni:

In primul rand sa aiba pana in 40 de ani. In al doilea rand sa aiba domiciliul intr-o localitate rurala, apoi sa aiba studii in agricultura.

Cel mai important insa este sa puna pe picioare o afacere in agricultura (orice de la ferma de animale bani europenipana la solarii, legumicultura, etc.) iar aceasta afacere sa genereze in primii ani vanzari de 20% din totalul creditarii.

Pentru castigarea banilor candidatii trebuie sa prezinte un plan de afaceri care trebuie implementat cel mai devreme peste un an si cel mai tarziu peste 3 ani.

Se estimeaza ca masura se adreseaza celor aprox. 3 000 de tineri romani care s-ar incadra teoretic in conditiile impuse de creditor.

Banii se dau in doua transe, prima de 80% imediat dupa semnarea contractului de finantare, a doua de 20% in momentul in care planul de business este implementat, suma totala putand varia de la caz la caz, intre 15 000 si 50 000 de euro.

Cei interesati sa aplice pentru o astfel de finantare trebuie sa consulte Ghidul Solicitantului pus la dispozitie de Ministerul Muncii prin APIA.

In total Uniunea Europeana pune la bataie suma de 440 milioane de euro, din acestia 4 milioane fiind deja accesate de 29 de tineri fermieri din Romania care au aplicat cu succes la acest program (masura 6.1, „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”).

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.