Vinul Rosu si Resveratrolul

Resveratrolul este un compus natural cu deosebite caracteristici antioxidante, se spune ca este cel ami puternic antioxidant cunoscut, sa facut remarcat si a atras atentia deoarece a parut sa dezlege, misterul „paradoxului francez”, cel putin asa se crede.

Studii medicale au asociat consumul regulat de vin rosu, pentru care francezii sunt renumiti, cu o scadere a ratei afectiunilor cardiovasculare. S-au incercat multe teorii ce sa explice acesta paradox francez si una din ele a fost prezenta in vin a compusului resveratrol. Pe masura ce studiile au avansat, s-a observat clar ca nu doar vinul si strugurii sunt o sursa naturala de resveratrol. In plus, acesta are efecte pozitive obtinute nu se limiteaza la aparatul cardio-vascular.

In prezent, „paradoxul francez” este prezent in diverse dezbateri, premisele sale fiind puse sub semnul indoielii de unii savanti, iar efectelor observat in urma consumului de resveratrol, li s-au gasit si alte motivatii. Astfel, se pare ca s-ar putea putea obtine rezultate oarecum similare daca se consuma sucuri nealcolizate sau alte derivate din struguri (vinul se face din struguri) . In plus, unii explica acest „paradox” prin contextul social si economic, consumatorii de vin (bogat in resveratrol) fiind, de regula, persoane cu o situatie materiala peste medie, au si o alimentatie mai echilibrata si mai sanataosa.

Studii variate realizate pe culturi de celule au indicat faptul ca resveratrolul are si o activitate anti-cancerigena prin caracteristica sa de a bloca inmultirea celulelor cancerigene. In urma cu cativa ani, un medic cunoscut de la Harvard a inceput un nou fel de abordare in lupta impotriva celulitei, realizand un gel special ce are o concentratie dubla de resveratrol. Acel gel cu resveratrol are un efect intens de reducere a stratului de grasime de pe coapse, fese si abdomen.

Compania Cali vita a adus si in tara noastra in 2010 un produs natural ce contine resveratrol, coenzima q10 si extract din samburi de struguri, acest produs se numeste Resveratrol Plus si poate fi gasit in toate magazinele Cali vita sau la distribuitorii independenti Cali Vita din toata lumea.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.