A devenit milionar folosindu-se de banii altora

La fel ca multi alti investitori din lumea intreaga, australianul Nhan Nguyen credea ceea ce noi toti credem la un momentdat si anume ca succesul poate fi obtinut doar daca mergem la scoala, invatam bine, pentru ca la un momentdat sa gasim o slujba bine platita, unde, muncind din greu, in final sa ne retragem din activitate cu o pensie buna.

Insa dupa ce a citit Tata Bogat Tata Sarac de Robert Kiyosaki, Nhan milionar imobiliareconceptia lui despre bani si succesul financiar s-a schimbat radical.

Toate aceste framantari si transformari launtrice i se intamplau lui Nhan pe cand avea 19 ani si de atunci a decis ce avea sa faca: avea sa devina un investitor pe piata imobiliara.

Primii pasi au fost sa participe la seminarii pe tema investitiilor imobiliare si sa citeasca tot ce ii cadea in mana pe acest subiect.

Visul lui era sa sumpere suficient de multe proprietati care sa ii asigure un venit pasiv din inchirieri de 200 000 de dolari pe an.

Prima investitie in imobiliare a facut-o la 21 de ani, a fost relativ usor pentru ca avea ceva bani pusi de-o parte si putea accesa un program de creditare similar cu programul Prima Casa de la noi.

De aici incolo lucrurile se complicau. Nu mai avea niciun ban pentru urmatoarea achizitie si a trebuit sa schimbe strategia.

S-a folosit de ce invatase la cursurile despre investitii la care participase pentru a putea cumpara in continuare propriatati dar cu banii altor oameni.

A folosit in principal 2 strategii: fie s-a asociat cu cineva care avea banii necesari si era dispus sa investeasca, in acest caz Nhan venea cu cunoastintele sale in domeniu si se ocupa de tot ce inseamna tranzactii si birocratie. Ambii parteneri detineau o cota parte din proprietatea cumparata (cel care venea cu banii detinea de regula un procent mai mare), ii aduceau cateva imbunatatiri pentru a-i creste valoarea, dupa care o inchiriau sau o revindeau la un pret mai bun, impartind profiturile dupa cota parte detinuta de fiecare.

Cealalta strategie implica cumpararea in rate, dupa prima rata Nhan dispunand de proprietate in acelasi fel aratat mai sus, reusind ca in final, dupa acoperirea datoriilor fata de vanzator, sa iasa pe plus.

La 23 de ani investitiile imobiliare facute ii generau suficienti bani cat ca poata trai din asta si il transformasera intr-un investitor full time.

Nhan a stiut sa profite de perioada de boom imobiliar dinainte de criza din 2008, cand aproape orice investitie imobiliara isi crestea valoarea de la un an la altul, dar si de criza de dupa 2008 cand, pretul imobiliarelor a scazut, deschizandu-se astfel sezonul de „reduceri” pentru investitorii interesati in noi achizitii.

In prezent investitorul australian si-a diversificat portofoliul, castigand zeci de mii de dolari din cursuri si seminarii pe tema investitiilor imobiliare, dar si din cartile motivationale pe care le-a publicat.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Radu Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.