A devenit milionar folosindu-se de banii altora
La fel ca multi alti investitori din lumea intreaga, australianul Nhan Nguyen credea ceea ce noi toti credem la un momentdat si anume ca succesul poate fi obtinut doar daca mergem la scoala, invatam bine, pentru ca la un momentdat sa gasim o slujba bine platita, unde, muncind din greu, in final sa ne retragem din activitate cu o pensie buna.
Insa dupa ce a citit Tata Bogat Tata Sarac de Robert Kiyosaki, conceptia lui despre bani si succesul financiar s-a schimbat radical.
Toate aceste framantari si transformari launtrice i se intamplau lui Nhan pe cand avea 19 ani si de atunci a decis ce avea sa faca: avea sa devina un investitor pe piata imobiliara.
Primii pasi au fost sa participe la seminarii pe tema investitiilor imobiliare si sa citeasca tot ce ii cadea in mana pe acest subiect.
Visul lui era sa sumpere suficient de multe proprietati care sa ii asigure un venit pasiv din inchirieri de 200 000 de dolari pe an.
Prima investitie in imobiliare a facut-o la 21 de ani, a fost relativ usor pentru ca avea ceva bani pusi de-o parte si putea accesa un program de creditare similar cu programul Prima Casa de la noi.
De aici incolo lucrurile se complicau. Nu mai avea niciun ban pentru urmatoarea achizitie si a trebuit sa schimbe strategia.
S-a folosit de ce invatase la cursurile despre investitii la care participase pentru a putea cumpara in continuare propriatati dar cu banii altor oameni.
A folosit in principal 2 strategii: fie s-a asociat cu cineva care avea banii necesari si era dispus sa investeasca, in acest caz Nhan venea cu cunoastintele sale in domeniu si se ocupa de tot ce inseamna tranzactii si birocratie. Ambii parteneri detineau o cota parte din proprietatea cumparata (cel care venea cu banii detinea de regula un procent mai mare), ii aduceau cateva imbunatatiri pentru a-i creste valoarea, dupa care o inchiriau sau o revindeau la un pret mai bun, impartind profiturile dupa cota parte detinuta de fiecare.
Cealalta strategie implica cumpararea in rate, dupa prima rata Nhan dispunand de proprietate in acelasi fel aratat mai sus, reusind ca in final, dupa acoperirea datoriilor fata de vanzator, sa iasa pe plus.
La 23 de ani investitiile imobiliare facute ii generau suficienti bani cat ca poata trai din asta si il transformasera intr-un investitor full time.
Nhan a stiut sa profite de perioada de boom imobiliar dinainte de criza din 2008, cand aproape orice investitie imobiliara isi crestea valoarea de la un an la altul, dar si de criza de dupa 2008 cand, pretul imobiliarelor a scazut, deschizandu-se astfel sezonul de „reduceri” pentru investitorii interesati in noi achizitii.
In prezent investitorul australian si-a diversificat portofoliul, castigand zeci de mii de dolari din cursuri si seminarii pe tema investitiilor imobiliare, dar si din cartile motivationale pe care le-a publicat.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.
Si in Bucuresti sunt investitori si oameni care se ocupa cu asa ceva…trebuie sa ii cunosti doar si sa ii convingi.
Nu strica de loc o cariera ca agent/ broker imobiliar pentru un an sau doi sa iti faci o reputatie buna/credibilitate si astfel si prin networking sa cauti investitori sau proprietari motivati care vor sa vanda urgent sau proprietari executate silit.
Orice se poate daca vrei.
Chiar daca e mai usor in America poate decat aici asta nu trebuie sa fie transformata in o scuza de a nu face ceva…
Un agent imobiliar foarte foarte bun castiga cel putin 2000 sau 4000 euro NET… daca stie sa se faca placut, sa fie profesionist in ce face si sa ajute cu adevarat clientul nu doar sa ii ia bani pe munca jalnica.
Cu asemenea venit pe luna si cu alte modalitati mai sus amintite poti in cativa ani sa ajungi sa ai in portofoliu cateva spatii comerciale sau apartamente de inchiriat.
Felicitari pentru articol, la mai bine de 20 de ani de la publicarea cartii Rich Dad Poor Dad (1997) si in Romania astfel de noi mentalitati si perspective apar pentru aceea putini care vad cu ochii mintii oportunitatile care ii inconjoara la orice pas daca vor sa le vada si sa se educe financiar sa profite cinstit si etic de pe urma lor.