Afaceri cu haine

Hainele si mancarea sunt produse care se vor vinde si se vor cumpara tot timpul, de aceea, afacerile create in jurul lor vor avea mereu viitorul inainte.

Marea varietate de produse vestimentare a dat nastere la adevarate industrii de nisa si sub-nisa, uitati-va in dulap, uitati-va la varietatea de piese vestimentare, toate astea inseamna bani, incasari si vanzari pentru cineva.

Iata mai jos cateva tipuri si profiluri de afaceri cu haine care va pot inspira sa faceti primul pas in aceasta industrie profitabila. Donna Bliss, femeia din spatele afacerii MyMiracleBaby.com , a facut o alegere inedita atunci cand s-a decis sa intre pe piata.

Donna a decis sa se specializeze pe hainute pentru bebelusi pe care sa le vanda online prin intermediul unui magazin virtual.

Din start a eliminat o serie de costuri cum ar fi chiria, amenajarea, intretinerea unui magazin stradal si cheltuielile cu personalul. De asemeni, datorita internetului, aproape oricine putea fi clientul ei, nu era conditionata de un anumit vad comercial.

In acelasi timp Donna a mai impuscat un iepure din aceeasi lovitura: a ales o nisa unde se putea face remarcata cu usurinta.

In loc sa vanda tot felul de toale, pentru toata lumea, a decis sa se axeze doar pe haine pentru cei mici. Astfel, inloc sa fie aiba un magazin online ca oricare altul, Donna si-a creat un mic brand in randul clientilor, „site-ul ala cu hainute pentru copii”. Acest aspect este de asemenea important in orice afacere, nu doar in afacerile cu haine.

Afacerile cu haine pot fi atat de variate, incat e loc pentru aproape toata lumea, putem vorbi aici de:

  • afaceri cu haine second-hand
  • afaceri cu lenjerie
  • haine la comanda pentru persoanele cu dizabilitati sau pentru supraponderali
  • haine pentru copii
  • costume tematice
  • creatie vestimentara, unde imaginatia si inspiratia proprie sunt stalpii de baza ai oricarui designer, si lista afacerilor vestimentare ar putea continua.

In Romania, unele dintre numele cunoscute in industria vestimentara, sunte cele ale Ramonei Deatcu si Adrian Mardare.

Cei doi sunt fondatorii magazinului Now&Wow, specializat in comertul de haine si accesorii lucrate manual.

Afacerea au pus-o pe roate in urma unei munci de cercetare pe teren in care s-au plimbat prin mai multe tari si si-au notat micile „secrete” prin care buticurile de acolo atrageau clientii. Dupa ce si-au facut temele, au pus in aplicare in Romania ceea ce invatasera pe meleaguri straine.

Unul din aspectele care au asigurat succesul afacerii a fost originalitatea, la fel ca si in cazul magazinului online de care am vorbit mai sus.

In loc sa vanda haine din China, ca atatea alte magazine de toale, Now&Wow vinde produse create chiar de cei doi sau de tineri designeri si artisti plastici.

Preturile sunt pentru toate buzunarele desi o clientela tinta este greu de definit.

In 2004 cand si-au infiintat magazinul, nu au investit mai mult de 3000 de euro iar in 2008, inaintea recesiunii, avusesera incasari de peste 150 000 euro pe acel an.

In anii urmatori veniturile au scazut cu aprox. 30-40% din cauza contextului economic defavorabil.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.