Afaceri cu roboti

Pentru a ramane profitabile, afacerile trebuie sa tina pasul cu concurenta, cu ultimele dezvoltari tehnologice si obligatoriu cu noile cerinte ale pietei.

Pe scurt, totul se reduce la capacitatea de a te adapta la nou, fie tii pasul cu restul lumii, fie mori ca business.

Fiecare epoca, fiecare deceniu, a vazut afaceri depasite care au iesit de pe piata, si afaceri noi, de viitor.

O categorie de astfel de afaceri din zilele noastre, carora li se contureaza un viitor stralucit, sunt afacerile cu roboti.

Desi folositi in productia de masini inca din anii `70, cand inlocuiesc treptat personalul uman, robotii si industria robotica sunt abia la inceputul carierei.

O serie de prototipuri de roboti sunt construiti in fiecare an in intreaga lume (Japonia fiind capitala mondiala roboticii), unii doar pentru o scurta perioada de glorie si stralucire pe primele pagini ale jurnalelor, altii pentru a deveni adevarate afaceri banoase.

Desi reactioneaza cu o oarecare intarziere fata de restul lumii, economia romaneasca se adapteaza si ea noilor tendinte.

Anul 2013 a fost martorul unor concedieri fara precedent din sistemul bancar romaneasc, aproximativ 5 000 de angajati fiind dati afara din sistem.

Concomitent cu aceste concedieri, bancile au inceput sa foloseasca tot mai mult robotii si automatizarile, atat la munca de ghiseu, cat si in serviciile de call-center si mai ales iBanking.

Producatorii si programatorii unor astfel de sisteme de automatizare vor avea o paine alba de mancat multa vreme de acum inainte, pe masura ce tendinta de inlocuire a personalului uman cu roboti, va acapara tot mai multe sectoare ale economiei.

Unii profita chiar acum de acest fenomen

Cosmin Ioaneş, un tanar din Cluj, a reusit sa puna pe picioare o afacere de cateva zeci de mii de euro, bazata pe roboti.

Absolvent al facultatii de robotica, Cosmin s-a descis sa isi puna mintea la contributie si, dupa absolvire si-a deschis o firma pe domeniul sau de activitate: robotii.

A investit in afacere 8 000 de euro iar anul trecut, in 2012, a inregistrat incasari de aprox. 50 000 de euro.

Practic ce face Cosmin?

Achizitioneaza robotii de la producatori din Japonia si Germania, apoi ii programeaza pentru clientii sai romani din industria auto, ceramica si mase plastice, in vederea automatizarii productiei acestora.

Nevoia de a produce mai mult, mai repede si mai ieftin este principala forta care sta in spatele dezvoltarii industriei robotice, iar lucrurile sunt abia la inceput.

Robotii au asadar toate ingredinetele necesare unei afaceri care are tot viitorul inainte.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.