Atacul de panica – remedii naturiste

Atacul de panica este o tulburare emotionala patologica tot mai des intalnita in zilele noastre datorita stilului de viata haotic si dezorganizat.

Simptomele atacului de panica sunt: tahicardie (bataie accelerata a inimii), transpiratie, spaima, ameteala, senzatie de lesin, durere in piept, senzatia ca inima a urcat in gat si alte simptome specifice unei stari de neliniste. Un atac de panica poate dura pana la 20 de minute.

Cauzele atacurilor de panica sunt anxietatea, tulburarea emotionala, stresul, problemele de zi cu zi, tulburari nervoase, etc.

Iata mai jos o serie de remedii naturiste impotriva atacurilor de panica.

In primul rand puteti lupta impotriva anxietatii si a atacului de panica prin alimentatie:

  • mai putina sare. Nu trebuie sa eliminati complet sarea din alimentatie (desi daca suferiti si de alte afectiuni, cum ar fi hipertensiunea arteriala, ar trebui sa o faceti) dar cel putin sa mancati mai putin sarat. Sarea genereaza tensiune si tulburari cardiace.
  • fara cafea si sucuri carbogazoase. Daca nu puteti renunta definitiv la ele, cel putin consumati-le mai rar. Cofeina si substnatele din aceste bauturi sunt foarte daunatoare circulatiei sanguine stimuland tahicardia dar si unele boli grave de inima. In plus sucurile precum Coca-Cola sau Pepsi dizolva calciul din organism, o alta cauza a tulburarilor cardiace si a senzatiilor de anxietate.
  • calciul in alimentatie. Consumati alimente bogate in calciu (lactate, branzeturi). Un nivel scazut de calciu in organism, duce la anxietate si slabire generala ce poate merge pana la lesin.
  • beti multa apa. Apa purifica organismul, grebeste eliminarea toxinelor si scade concentratia de sare din sange ducand, in cazul hipertensiunii, la o tensiune optima.

Dincolo de alimentatie, care are mai mult un scop preventiv, atacurile de panica pot fi tratate prin diverse remedii naturiste.

  • pulbere de flori de tei. Se consuma cate o lingurita de 3 ori pe zi, se tine 10 minute sub limba, dupa care se inghite cu apa. Se face o astfel de cura timp de 3 saptamani.
  • ceai de paducel. Reduce palpitatiile cardiace fiind foarte recomandat pentru atacurile de panica.
  • pulbere de catina. O lingurita de 4 ori pe zi
  • infuzie de salcie, ghizdei, hamei si iasomie. Este un calmant natural foarte bun in cazul insomniilor. Cei care sufera de atacuri de panica si anxietate au adesea si un somn tulburat, adormind greu si fiind chinuiti de insomnii.
  • suc de morcovi dimineata si seara. La inceput cate un pahar, crescandu-se doza pana la jumatate de litru. Dupa doua saptamani de cura se face pauza o saptamana. Pentru gust, sucul de morcovi poate fi amestecat cu suc de mere.

Produsele de mai sus vi le puteti prepara singuri sau le puteti cumpara de la plafar.

Foarte important este si stilul de viata: stresul, fumatul, alcoolul, sunt factori care favorizeaza aparitia anxietatii si a atacurilor de panica. De asemeni dezordinea din viata sentimentala si personala.

Medicii au mai evidentiat un aspect interesant din patologia atacurilor de panica: persoanele religioase sunt mai putin afectate de aceasta afectiune decat ateii sau cei care nu sunt practicanti.

Fenomenul este perfect explicabil daca ne gandim ca cei care frecventeaza o biserica si sunt crestini practicanti e mai putin probabil sa fie fumatori, alcoolici, sa aiba o viata personala dezorganizata, sa piarda noptile sau sa fie coplesiti de grijile materiale.

Rugaciunea si refugiul in cele spirituale s-au dovedit a fi adevarate resurse de reincarcare a bateriilor pentru psihic si trup deopotriva.

Revenirea la o viata echilibrata, la o alimentatie sanatoasa, vacanta sa fie vacanta, sa iti pui ordine in viata personala, par a fi solutiile ideale impotriva atacurilor de panica si a anxietatii.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.