Caisele – fructe minune?

Ati observat cumva ca de multe ori cei crescuti la tara sunt parca mai imuni la boli si mai sanatosi decat cei crescuti in confortul urban? Poluarea, stresul si mai ales alimentatia proasta sunt cele care isi pun cel mai mult aprenta asupra sanatatii noastre, chiar mai mult decat fumatul de exemplu. Din fericire exista solutii, mai ales acum in perioada de vara cand avem de unde alege atat legume cat si fructe cu proprietati aproape miraculoase. Un astfel de fruct este caisa.

In afara de parfumul si gustul lor delicios, caisele au mult mai multe de oferit. Nutritionistii si medici de specialitate vorbesc despre caise ca despre niste adevarate fructe-minune. Datorita proprietatilor si substantelor pe care le contin, aceste fructe sunt recomandate in prevenirea unei serii de boli precum si in ameliorarea si vindecarea lor. Iata de ce:

Caisele contin vitamina A, C, potasiu si oligoelemente care ajuta la revigorarea organismului si la echilibrarea dietei.

Medicii recomanda caisele in tratarea afectiunilor digestive cronice, se pot consuma fie ca atare, fie sub forma de suc natural, un pahar de suc de caise de 200 ml, baut dimineata pe stomacul gol, poate face adevarate minuni pentru cei care sufera de boli ale aparatului digestiv.

Antidepresive

Datorita continutului bogat de vitamina C, caisele au un efect benefic asupra persoanelor anemice, care sufera de depresii sau de astenie. De asemeni continutul bogat in fier al caiselor, se recomanda in tratarea anemiei, in alimentatia copiilor pentru o crestere sustinuta si armonioasa.

Vitamina A si betacarotenul le recomanda de asemeni pentru cei care doresc sa isi menajeze vederea, aceste elemente fiind esentiale in buna functionare a ochiului, regenerarea nervilor si a tesuturilor.

In cazul insolatiei, al febrei sau al unei raceli puternice, sucul natural de caise, eventual amestecat cu o lingurita de miere si baut rar, in reprize, ca o ceasca de cafea, este un medicament in sine. Combinatia de substante pe care o contin caisele, scade rapid febra si elimina toxinele din organism ajutand la o vindecare rapida sau, dupa caz, la mentinerea starii generale de sanatate.

Rahiticii, copiii si adolescentii cu probleme de crestere si alimentatie, au nevoie de o cura de caise de ca 3 saptamani – o luna de zile, in care sa manance zilnic aprox. 500 g de caise.

Nu doar pulpa fructului dar si samburii de caise sunt foarte hranitori si reprezinta o adevarata farmacie naturala in miniatura. Samburii, ca si fructul, contin minerale necesare bunei functionari a inimii si ficatului, de asemeni au efect anticancerigen.

Nu vom insira acum toate elementele si proprietatile acestor fructe-minune, este suficient sa stiti ca sunt foarte sanatoase si recomandate tuturor varstelor. Este pacat sa nu profitati de ele atunci cand este sezonul lor.

De asemeni daca aveti o gradina sau un petec de pamant, plantarea unui cais ar fi destul de inspirata mai ales daca aveti copii si nepoti in crestere, nu doar ca veti avea satisfactia de a culege rodul propriei munci dar aveti si siguranta unor fructe naturale, fara insecticide si alte chimicale.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.