Cand trebuie completate chestionarele auto si care este scopul lor?

chestionare autoExamenul auto, indiferent pentru ce categorie de automobile, cuprinde doua probe: una teoretica, in urma careia sunt testate cunostintele de teorie ale cursantului si o alta proba, practica, in urma careia cursantul isi va dovedi calitatile de sofer. Daca in cazul probei practice aportul instructorului va fi unul exponential, in cazul probei teoretice, in mare parte totul depinde de cel care sustine examenul. Pentru a putea fi sigur ca nu va avea probleme cu proba teoretica, un cursant trebuie sa cunoasca in intregime Codul Rutier.

O serie de sfaturi, oferite de catre cei de la i-drpciv.ro, vin sa ii ajute pe cei ce isi doresc sa schimbe statutul din pieton in sofer. Asadar, www.i-drpciv.ro recomanda:

  • Citirea in intregime a cartilor de circulatie rutiera pentru cunoasterea tuturor prevederilor din Codul Rutier;
  • Prezenta la toate orele de pregatire teoretica, organizate de catre scoala de soferi si tinute de catre instructorul auto repartizat (scopul principal este acela de a pune intrebari, in eventualitatea in care anumite chestiuni sunt neclare, dar si de a afla care sunt noutatile in materie de legislatie);
  • Completarea de teste auto DRPCIV si notarea oricarei intrebari al carei raspuns va este neclar (intrebarea cu probleme ii poate fi aratata instructorului, pentru a obtine o explicatie care sa fie de folos);

In toata perioada premergatoare examenului auto pot fi completate zeci de teste DRPCIV, insa acordandu-se o atentie sporita momentului in care acestea se completeaza, pentru a avea rezultatele dorite si pentru a nu pierde timpul intr-un mod inutil.

Completarea de chestionare auto ar putea ajuta persoanele stresate, deoarece atentia ar fi concentrata asupra efectuarii unui anumit lucru. Cu toate acestea, din cauza posibilitatii crescute ca stresul sa afecteze capacitatea de atentie, raspunsurile oferite la intrebarile din testele auto pot fi unele eronate. Acest lucru poate conduce la sporirea emotiilor candidatului, implicit la accentuarea starii de stres. In cazul persoanelor cu probleme minore de ordin psihic, precum depresii sau stari de anxietate generalizata, este recomanda vizitarea unui cabinet de psihiatrie, premergator inscrierii la scoala de soferi.

Completarea de teste auto nu este recomandata nici in situatiile in care persoana este obosita, deoarece, de asemenea, din cauza oboselii pot fi comise erori. Desi nu este vorba de examenul propriu-zis, ci doar de verificarea cunostintelor, erorile pot face ca increderea cursantului sa scada. Intr-adevar, erorile sunt normale, insa acestea nu ar trebui sa fie cauzate de stari de oboseala, deoarece nu ar reflecta pe deplin adevarul si nu i-ar spune persoanei in cauza la ce nivel de pregatire se afla.

Pe de alta parte, nu este recomandata completarea chestionarelor inainte de studierea Codului Rutier (vezi aici ultimele modificari), deoarece, chiar daca intuitia poate juca un rol important, este bine ca raspunsurile sa fie date in deplina siguranta. Daca un anumit capitol nu a fost invatat, iar intrebarea este din acel capitol, un eventual raspuns la intrebare este neconcludent. Examenele la care promovarea depinde de noroc sau de intuitie nu sunt deloc de dorit, in special atunci cand este vorba de un viitor sofer.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.