Carisma

Poate ai observat ca in diverse imprejurari exista indivizi care impun respect prin simpla prezenta, atunci cand intra intr-o incapere toti intorc pribirea spre ei, cand vorbesc toata lumea se strange in jurul lor si ii asculta iar atunci cand dau mana cu tine iti transmit incredere. Care este secretul lor?

Secretul se numeste carisma. Acea capacitate de a-i magnetiza pe cei din jur si de a le transmite incredere. Un personaj carismatic are capacitatea de a se impune, de a fi luat drept reper si lider al unui grup mai mic sau mai mare de indivizi.

Avantajele unei personalitati carismatice sunt evidente:
Castigi increderea celor din jur foarte usor
Lumea te adora fara sa depui vreun efort deosebit in acest sens
Oamenii se ofera sa le fii lider
Beneficiezi de pozitii puternice fara sa te simti intimidat
Obtii cu usurinta ceea ce iti doresti

Carisma iti ofera un avantaj imens in fata celorlalti, fie ca este vorba de afaceri, politica sau relatii personale si viata privata.
Insa a deveni carismatic nu este un proces usor si nu se realizeaza prin vreun hocus-pocus sau vreo pocnitura magica din degete. Carisma e o perceptie ce trece dincolo de modul in care ne imbracam, de cunostintele pe care le detinem sau de glumele pe care le spuneam. Este atat de greu de definit incat pentru unii carisma e un soi de insusire paranormala care nu poate fi obtinuta decat daca te nasti cu ea. Adevarul nu este tocmai asta.

Carisma nu se bazeaza pe nivelul IQ-ului, mostenire genetica, pozitie sociala sau noroc ci este o abilitate care se poate invata si stapani.

Primii pasi pentru dezvoltarea unei personalitati carismatice sunt:
Controlarea propriilor emotii – Nu te lasa coplesit de emotiile pe care le incerci intr-o situatie sau alta, nu arata celor din jur trairile interioare, nu fi transparent, nu te lasa citit.

Constinetizarea puterii gandurilor – Realizeaza ca esti ceea ce gandesti. Gandurile sunt sugestii puternice care iti influenteaza in mod subconstient comportamenul, daca te gandesti la situatii dezastroase vei fi tentat sa duci lucruri in acea directie. Dimpotriva daca te gandesti din start ca vei rusi, ca toate vor merge asa cum vrei tu, atunci ai sanse mari ca aceste ganduri sa devina realitate. Inarmeaza-te din start cu ganduri pozitive. Creaza-ti o imagine pozitiva despre tine si despre situatia in care te afli.

Fi un bun ascultator – fiind un bun ascultator iti poti da seama ce anume ar dori cei din jurul tau sa auda. Pe scurt le poti citi personalitatea, le poti ghici gandurile. Ii poti iscodi subtil prin intrebari relevante.

Implica-i pe ceilalti – atinge-ti obiectivele prin implicarea celor din jur in conversatie astfel incat macar o parte din auditoriu sa fie atrasa de partea ta si nu sa devii un intrus in mijlocul grupului iar toti ceilalti sa fie coalizati impotriva ta.
O personalitate flexibila – fi intelegator, tolerant si empatic cu ideile celor din jur.

Aminteste-ti si foloseste mereu aceste tehnici si pe masura ce vei deveni tot mai experimentat ele vor deveni o a doua natura, le vei folosi instinctiv si vei putea deveni astfel un personaj carismatic in cercurile pe care le frecventezi.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.