Cele mai infricosatoare destinatii turistice din lume

Istoriile macabre, cladirile bântuite sau peisajele lugubre, au atras mereu curiozitatea si interesul turistilor.

Iata mai jos cateva dintre cele mai infricosatoare destinatii turistice din lume, unele dintre ele aflandu-se chiar in România.

Urmeaza-ne, in randurile de mai jos, prin cele mai infioratoare locuri de pe planeta:

Capela Cappucinilor – Roma, Italia

Este faimoasa prin cele 4000 de schelete umane care o decoreaza. Osemintele umane sunt batute in cuie pe pereti sau formeaza candelabre si alte piese de mobilier.

La intrare, o pancarda in 5 limbi te avertizeaza: „Ce esti tu, am fost si noi, ce suntem noi, vei fi si tu„.

Scheletele apartin calugarilor Cappucini (un odin monahal catolic) din perioada 1528-1870.

Calugarii afirma ca rolul capelei nu este acela de a speria vizitatorii ci este un prilej de a reflecta asupra vietii si mortii, un fel de memento mori menit sa te faca sa te gandesti mai mult la trecerea vietii si la cele vesnice.

Castelul Iulia Haşdeu – Câmpina, jud. Prahova, România

Cand vine vorba de atractiile turistice ale Prahovei, gandul ne zboara repede la Predeal, Busteni, Sinaia sau alte statiuni de pe Valea Prahovei, insa nu departe de acestea se afla un loc cu totul special, castelul Iuliei Hasdeu de la Campina.

Povestea lui este una fascinanta. Castelul a fost ridicat intre 1893 si 1896 de catre Bogdan Petriceicu Haşdeu la indicatiile fiicei sale moarte. Cel putin asta sustinea marele om de cultura.

Scopul intregii constructii era acela de a adaposti sufletul Iuliei si de a facilita sedintele de spiritism prin care celebrul ei tata lua legatura cu sufletul fiicei mult iubite.

Iulia Haşdeu era considerata un copil-minune, compunea poezii in franceza, stie mai multe limbi straine iar la numai 11 ani terminase Colegiul Sf. Sava. A devenit primul student roman admis la Sorbona cand implinise doar 16 ani. Era considerata un geniu in devenire.

Din pacate moare de tuberculoza in 1888 la numai 18 ani. Tatal sau nu s-a putut impaca niciodata cu moartea ei si imediat a inceput sa apeleze la stiintele oculte si spiritism.

Sustinea ca Iulia comunica in scris de pe lumea cealalta. In timpul sedintelor de spiritism isi punea creionul in mana, sub coala de hartie si in timpul transei scria frenetic in limbile franceza, rusa si araba (niciodata in romana). Dupa ce se oprea citea mesajele pe care spiritul Iuliei le scrisese cu mana lui.

Cel putin acestea sunt marturiile marelui Haşdeu si al anturajului care il asista la sedintele de spiritism (sau poate doar ii alimenta psihoza provocata de pierderea unicului copil).

In urma lui si a Iuliei a ramas castelul, un monument al spiritismului sau poate doar al unei dureri atroce care nu vroia sa accepte realitatea cruda a mortii.

Accesul spre Campina se face usor dinspre Capitala si localitatile limitrofe, existand si posibilitati de cazare in localitate.

Catacombele Parisului – Paris, Franta

Subteranele Parisului (azi amenajate si deschise vizitatorilor) adapostesc ramasitele a aproximativ 6 milioane de morti incepand cu perioada romana si pana in sec. XIX.

Uriasul osuar parizian adaposteste in principal ramasitele locuitorilor saraci din Evul Mediu care nu isi permiteau inmormantari in cimitirele bisericii si care erau ingropati in gropi comune sub oras.

Turnul Londrei – Londra, Marea Britanie

A fost cea mai infricosatoare inchisoare din Anglia Medievala a carei existenta s-a intins pe aproape 1000 de ani.

Faptele sangeroase petrecute aici par sa nu-si fi estompat ecoul nici pana in ziua de azi, Turnul Londrei fiind perceputa ca una dintre cele mai bantuite cladiri din Anglia, conform martorilor, Ana Boleyn, a doua sotie a lui Henric VIII, fiind una dintre cele mai active fantome care bantuie inca turnul.

O camera de tortura amenajata conform standardelor medievale, reaminteste vizitatorilor despre ororile petrecute aici timp de secole.

Palatul Cuza de la Ruginoasa – Ruginoasa, jud. Iaşi, România

Palatul a fost ridicat la inceputul sec. XIX, in stil neogotic, de familia Sturdza, mai tarziu a intrat in posesia familiei Cuza, de unde i-a ramas si numele. Azi este muzeu si apartine statului.

Aflat intr-o locatie ferita de ochii curiosilor, palatul a fost folosit initial de domnitorul Unirii pentru aventurile amoroase, de unde si-a atras printre sateni denumirea de Ruşinoasa.

Insa faima de loc macabru si-a castigat-o datorita destinului tragic al celor care au ocupat de-a lungul vremii palatul. Enigmaticele coridoare par sa-si fi devorat proprietarii.

Astfel, inca de pe vremea familiei Sturdza, primii proprietari, palatul de la Ruginoasa a adus numei nefericiri.

Costache Sturdza moare injunghiat in timpul unei incaierari pe scarile palatului, fiul lui Al. Ioan Cuza, Dimitri Cuza, se sinucide in camera sa din castel datorita problemelor in dragoste.

Cel de-al doilea fiu al domnitorului Cuza, Alexandru, moare de inima la doar 23 de ani, fix in luna de miere.

Nici doamna Elena (sotia domnitorului) nu va fi fericita aici, parasita de sot, cu cei doi fii morti inainte de vreme, ramane tot mai izolata si se stinge in saracie lucie.

Drumul Mortii – prov. Yungas, Bolivia

Este considerata cea mai periculoasa trecatoare montana din lume. Drumul traverseaza versantii abrupti prin junga Amazonului si Anzii sud-americani, pe o distanta de 61 de kilometri.

Drumul este ingust, cu vizibilitate redusa, adeseori invaluit in ceata, strajuit deoparte de versantul abrupt iar de cealalta de un hau ce atinge pe alocuri mai mult de un kilometru adancime.

Anual intre 200 si 300 de participanti la trafic isi pierd viata pe Drumul Mortii.

Padurea Hoia-Baciu – jud. Cluj, România (la vest de orasul Cluj-Napoca)

Nu este tocmai o destinatie turistica dar este cu siguranta cea mai controversata locatie din Romania.

Inca din timpuri imemoriale, localnicii se fereau sa intre in padure pe care o percepeau ca pe salasul Necuratului.

Aproape toti cei care s-au incumetat sa inainteze in desisul padurii, au acuzat stari ciudate de greata, dureri de cap, arsuri inexplicabile pe piele si au relatat prezenta unor umbre si sunete infricosatoare.

In anii `50-`60, biologul Alexandru Sift a efectuat o serie de cercetari in padurea Baciu, notand umbre si lumini pe care le-a si fotografiat surprinzandu-le pe pelicula.

Tot pe pelicula si tot in padurea Baciu, a fost surprins in 1968 un OZN, fotografia a fost facuta de tehnicianul militar Emil Barnea iar poza a devenit una dintre cele mai clare fotografii ale unui OZN.

De atunci si pana azi padurea Baciu a atras atentia multor cercetatori sau simpli entuziasti ai paranormalului si fenomenului OZN, relatarile martorilor oculari fiind impresionante.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Marius Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.