Cele mai profitabile francize din Romania

In ultimii ani francizele si-au consolidat pozitia pe piata romaneasca, devenind nu doar o prezenta reusita ci si un sector de business in continua expansiune.

Francizele din zona de retail raman in continuare pe o poztie dominanta (usor peste 50% din piata) insa in ultima vreme au inceput sa recupereze tot mai mult teren si cele din domeniul serviciilor (care au ajuns si ele la aproape 30%).

Iata in continuare care sunt cele mai profitabile francize din Romania in a doua jumatate a lui 2015 si prima jumatate a lui 2016.

La Doi Pasi

Este o franciza din domeniul retail-ului, detinua de germanii de la Metro francize profitabileCash&Carry.

Franciza La Doi Pasi consta in magazine de cartier menite sa asigure o sursa relativ constanta de clienti. Nu exista taxa de franciza, in schimb francizatii sunt obligati sa contribuie lunar cu aprox. 600 lei la tiparirea pliantelor publicitare.

In prezent franciza are peste 500 de magazine in toata tara.

 Fornetti

Lansata cu succes in 2000, a cunoscut prosperitatea in anii de dinaintea crizei pentru ca la scurt timp dupa aceea sa intre in insolventa.

Din vara lui 2015 insa reusit sa revina in foarte si sa reintre pe profit. Revenirea a fost lenta dar constanta, in ultimele luni reusind sa iasa din insolventa, sa isi achite datoriile fata de creditori si sa revina pe plus, ba chiar sa redevina una dintre cele mai profitabile francize de pe piata autohtona.

Are peste 600 de unitati, deschiderea uneia necesitand o investitie initiala destul de accesibila de pana in 3 000 de euro.

Inmedio

Este o franciza din zona de media, deschiderea unui astfel de magazin necesitand o investitie de aprox. 1 500 de euro din partea antreprenorului.

Inmedio se apropie momentan de cifra de 200 de unitati deschise in toata tara.

Zebra Pay

Este un operator de plati electronice cu peste 1 500 de unitati in toata tara, ceea ce il face cel mai popular francizor pe piata romaneasca.

La unitatile Zebra Pay clientul isi poate cumpara rovinieta, poate sa isi reincarce cartela telefonica si chiar sa plateasca amenzile de circulatie (plus multe alte plati electronice).

Compania a fost lansata in 2009 iar costurile deschiderii unui astfel de business pentru antreprenorul francizat se ridica la cateva mii de euro, bani care merg in principal pe cumpararea procesatorului de plati electronice.

Alte francize profitabile sunt Romstal (in jur de 130 de magazine deschise), cramele Murfatlar magazine specializate in comercializarea vinurilor (sunt aproape 100 in toata tara iar investitia in aceasta franciza poate urca si pana la 10 000 de euro); KFC (cu peste 50 de restaurante); Pizza Hut, Subway, Eximtur si Paralela 45.

Pe masura ce lasam in urma criza economica, piata interna intra in expansiune, tinzand sa revina la dimensiunile de dinainte de recesiune.

Francizele nu fac decat sa urmeze in linii mari trendul general, fiind un bun turnesol al evolutiei consumului.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. LUNGU ARISTITA Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.