conturi online in valuta rapid

Contestarea amenzilor auto abuzive

Nu putini sunt soferii care, de-a lungul experientei lor la volan, s-au confruntat cu situatii, deloc placute, in care au fost victimele unor abuzuri ale reprezentantilor Politiei Rutiere.

Cu toate astea, majoritatea au inghitit in sec si au platit amenda, chiar daca stiau ca nu e corecta.

Doar foarte putini dintre ei stiu cum sa conteste cu succes o amenda de circulatie si care sunt etapele ce trebuie contestarea amenziiparcurse in acest sens. In realitate nu este chiar atat de greu pe cat ar fi tentati sa creada.

Daca faceti parte din categoria celor care prefera sa isi caute dreptatea in instanta decat sa se resemneze cu postura de victima, atunci iata ce trebuie sa stiti despre contestarea amenzilor de circulatie:

Aveti doar 15 zile!

Exista un termen legal de 15 zile, perioada in care puteti contesta in instanta o amenda de circulatie pe care o considerati injusta.

Cele 15 zile incep de la data la care a fost semnat procesul verbal de contraventie.

Depuneti deci contestatia in limita acestei perioade.

Depuneti actele necesare la instanta

Actele necesare fiind: plangere, copie in dublu exemplar dupa actul de identitate si dupa procesul verbal intocmit de politistul de la Rutiera, in baza caruia ati fost amendat.

Esential pentru succesul contestatie este modul in care politistul a intocmai procesul verbal. De multe ori acesta este intocmit incorect ceea ce duce la pierderea procesului de catre politie si anularea amenzii, chiar si in acele situatii in care a fost acordata corect.

Necompletarea unei rubrici din procesul verbal, scrierea incorecta a numelor sau a datelor personale, atrage dupa sine anularea amenzii.

Vezi si:  Evolutia pietei de inchirieri auto

Insa la fel de important este si modul in care este intocmita plangerea!

Daca formularea in scris a unor solicitari oficiale nu este tocmai punctul tau forte, atunci lasa aceasta actiune pe seama unor specialisti, cum sunt si cei de la Plangere-Contraventionala.Ro.

Preturile lor variaza intre 100 si 600 lei, in functie de complexitatea serviciilor oferite (de la o simpla intocmirea si depunere a actelor, pana la reprezentarea in instanta si oferirea de servicii de avocatura) menite sa te scuteasca de multe drumuri, batai de cap si timp pierdut.

Atentie!

Daca in urma procesului verbal v-a fost retinut si permisul de conducere si sunteti decis sa contestati in instanta amenda si implicit retinerea permisului, pana la data pronuntarii instantei (care poate dura si pana la 2 ani!), beneficiati de prezumtia de nevinovatie si va puteti recupera permisul.

Pentru recuperarea permisului aveti nevoie insa de un certificat de grefa. Un document pe care il puteti solicita de la registratura instantei, dupa depunerea contestatiei.

Certificatul de grefa reprezinta o dovada a existentei pe rol a procesului de contestare si pe baza lui va veti putea ridica permisul retinut de la Politia Rutiera, permis cu care puteti circula cel putin pana la pronuntarea instantei.

Toate aceste demersuri nu reprezinta o garantie a succesului in instanta.

Sentintele judecatoresti pot fi cat se poate de variate, pentru ca situatia difera de la caz la caz, insa este singura modalitate legala prin care va puteti face dreptate, in cazul in care considerati ca ati fost victima unei amenzi de circulatie data abuziv.

 

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Vezi si:  Masina viitorului - Volkswagen cu levitatie
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.