conturi online in valuta rapid

Cresterea naturala a nivelului de testosteron

Testosteronul, celebrul hormon al masculinitatii, nu iti afecteaza doar fizionomia, glasul sau emotiile ci si gradul de atractivitate din partea persoanelor de sex feminin.

Barbatii cu un nivel crescut de testosteron, au musculatura mai dezvoltata, sunt mai curajosi si mai dispusi sa-si asume riscuri. Cu alte cuvinte, testosteronul este responsabil cu accentuarea trasaturilor masculine iar cu cat un barbat are trasaturi masculine mai pronuntate, cu atat este mai atragator pentru femei.

Iata mai jos cateva modalitati simple prin care aproape orice barbat isi poate creste in mod natural nivelul de testosteron.

Întinde-te

Ca si in lumea animala, barbatii care se intind mai des, elibereaza in sange cantitati mai mari de testosteron, in mod natural.

Este indicat sa va intindeti oasele atat dimineata la trezire cat si in timpul zilei.

 Stai departe de alcool

In afara de faptul ca alcoolul distruge limfocitele (celule albe responsabile cu functionarea sistemului imunitar), acesta perturba si producerea de hormon masculin.

S-a descoperit ca un barbat care consuma alcool in cantitati moderate are cu 25% mai putin testosteron decat unul care nu consuma deloc, iar cei care consuma alcool in cantitati mari, produc cu 40-50% mai putin hormon.

Pe scurt, cu cat consumi mai putin alcool, cu atat vei avea un nivel mai mare de testosteron.

Condu o masina puternica

Cu cat masina e mai scumpa si mai puternica, cu atat e mai mare nivelul de testosteron din sangele barbatului ca o conduce, daca scoatem din calcul alti factori care influenteaza productia de hormon.

Senzatia de putere si masculinitate pe care o da stapanirea unui asemenea bolid este responsabila cu fenomenul descris mai sus.

Vezi si:  Plante medicinale

Mergi la sala

Ridicarea greutatilor si exercitiile de forta care stimuleaza grupele musculare, sunt si ele responsabile cu cresterea nivelului de testosteron.

Atentie insa, daca vei face exercitii in exces, peste puterile tale, atunci efectul va fi exact invers. Corpul are nevoie de perioade de odihna si refacere dupa fiecare efort, daca vrei sa obtii masa musculara si un organism mai sanatos si mai viril, altfel, daca te suprasolicitezi, te vei alege cu unul bolnav si slabit.

Dormi suficient

Pierderea noptilor sau un somn insuficient, scade dramatic nivelul de testosteron din organism, acesta poate ajunge si la 40% din nivelul normal. Prin urmare, somnul odihnitor este o alta modalitate prin care poti creste in mod natural productia de testosteron.

Evita stresul

Stresul este un alt factor important care scade nivelul de hormon masculin din sange. Cu cat esti supus unui stres mai mare, cu atat nivelul de hormoni va fi mai mic.

Scapa de grasimea in exces 

Obezitatea are un efect negativ asupra intregului organism, inclusiv in ceea ce priveste nivelul de testosteron.

Grasimea in exces nu doar ca diminueaza producerea testosteronului dar creste nivelul de estrogen (hormonul feminitatii).

Estrogenul iti va accentua trasaturile feminine, asa se explica de ce uneori, pectoralii barbatilor obezi seamana mai degraba cu sanii femeilor decat cu un piept masculin.

In concluzie, cu cat scapi mai repede de grasimea in exces, cu atat iti vei accentua mai mult masculinitatea.

Testosteronul este produs in principal de celulele din testicule, dar si de ovare, in cantitati mai mici.

Vezi si:  Apoplexia

Emisia de testosteron incepe in perioada vietii intra-uterine si este responsabila cu definirea sexului masculin la fat. Dupa nastere productia de hormon masculin inceteaza si reincepe la pubertate, continuand de aici inainte, pana la batranete, pana la asa-numita andropauza.

Desigur, exista si metode medicale mai rapide de crestere a testosteronului, cum ar fi tratamentele cu hormoni, dar de ce ai vrea sa apelezi la medicamentatii cu un grad mare de risc si efecte adverse, cand poti  opta pentru metode naturale de stimulare a productiei de hormon?

Insa dincolo de aceste tehnici, este important de stiut ca productia de hormon este conditionata de o functionare normala a organismului si de bagajul genetic.

In cazul unor afectiuni sau dereglari hormonale, consultati intotdeauna medicului de specialitate.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.