Cum sa alegi tipul de navigare potrivit pentru masina ta
Evolutia tehnologica a adus cu sine o mare varietate de gadgeturi GPS, astfel incat, nu de putine ori, clientul e pus in dificultate cand are de ales din multitudinea de tipuri de navigatie auto care sunt disponibile pe piata in acest moment. Sa fie pe Window sau pe Linux, cu display mare sau mic, cu Bluetooth sau fara, si asa mai departe.
Daca esti unul dintre zecile de mii de soferi care se afla in aceasta situatie, atunci randurile de mai jos sunt scrise exact pentru tine.
Iata asadar care sunt principalele elemente la care ar trebui sa fim atenti atunci cand avem de ales intre mai multe tipuri sisteme GPS!
In esenta, toate sistemele de navigare auto fac acelasi lucru: folosesc sistemul si hartile GPS pentru a localizata in timp real pozitia autovehicolului, precum si adresa de destinatie si rutele cele mai avantajoase.
Dar atunci cand coboram in detalii, gasim elementele care fac diferenta intre diferitele oferte.
Actualizarea hartilor
Sistemele noi ofera de regula actualizarea gratuita a hartilor, ceea ce nu se poate spune despre GPS-urile mai vechi, luate la mana a 2 a (sau chiar a 3, a 4 a) ale caror harti sunt de regula depasite.
Sosele de centura noi, autostrazi, strazi inchise, toate aceste modificari trebuie sa se regaseasca cat mai fidel in hartile sistemelor de navigare, altfel soferul poate fi indus in eroare.
Mai mult decat atat, puteti opta pentru harti simple (unde gasiti doar rutele auto) sau pentru harti complexe care au afisate diverse puncte de interes (benzinarii, restaurante, hoteluri, parcuri, etc.) sau alte informatii utile.
Asta ar fi un prim element la care novicii ar face bine sa fie atenti.
Puterea semnalului sistemului de navigatie
Cum spuneam si mai sus, toate sistemele GPS functioneaza pe aceleasi principii, mai exact transmit si primesc informatii de la sateliti pentru a stabili pozitia geografica in care se afla dar pentru ca acest proces sa se desfasoare in conditii optime, e nevoi de un semnal puternic.
Ca si semnalul de la telefoane, semnalul GPS poate varia de la o zona la alta, in functie de aria de acoperire.
De aceea, cele mai recomandate tipuri de navigatie auto in acest sens sunt cele care folosesc sistemul parallel multichannel.
Dimensiunile ecranului
De regula gadgeturile moderne au o diagonala a ecranului tactil de 4.3 inch, ceea ce pentru majoritatea utilizatorilor este o dimensiune acceptabila.
Daca insa aveti probleme cu ochii si nu puteti citi literele mici, atunci in mod clar trebuie sa optati pentru ecrane mai mari (exista si versiuni care ajung pana la 7 inch diagonala).
Bineinteles ca diferenta de dimensiuni se reflecta de regula si in pretul final al aparatului, cele mai mari fiind de obicei mai scumpe.
Aplicatii diverse
Sistemele moderne de navigare auto au incorporate in ele mini-computere, cu capacitati si aplicatii diferite, care permit folosirea lor in diverse moduri.
Astfel, puteti transfera date din si in telefoanele mobile, tablete si notebook-uri prin Bluetooth, sau puteti incarca fisiere audio in format MP3 sau MP4 si multe altele.
Acestea sunt, in esenta, principalele elemente de care un conducator auto ar trebui sa tina seama atunci cand isi alege sistemul de navigatie si calculeaza raportul calitate-pret.
Ofertele sunt variate pentru ca si noi suntem diferiti, nu toti avem aceleasi nevoi si bineinteles, nici acelasi buget, dar cu totii avem acces la informatia care ne poate ajuta sa alegem oferta care ni se potriveste cel mai bine.
Drum bun!
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.