De ce ne plictisim?

Cu totii cunoastem sentimentul de plictiseala, pentru unii se intampla din cand in cand, altii il experimenteaza zilnic. Dar de unde acest sentiment? Ce anume il provoaca? De ce in unele momente ne simtim extrem de plictisiti iar in altele dimpotriva, motivati si plini de viata? Raspunsul s-ar putea sa va surprinda.
Plictiseala apare atunci cand mintea descopera ca toate actiunile tale nu te ajuta sa iti satisfaci nevoile importante, in subconstientul tau exista un sentiment de neimplinire, de munca de sisif, si atunci se instaleaza plictiseala iar in cazurile grave, daca aceasta stare devine cronica, se poate instala si depresia si tot felul de ganduri negre. Dar sa ramanem la plictiseala.

Atata timp cat iti ignori dorintele si nevoile cu adevarat importante, exista posibilitatea sa te simti plictisit(a) indiferent daca incerci sa iti umpli timpul cu alte lucruri. Dimpotriva, atunci cand faci lucruri care te aduc aproape de indeplinirea telurilor, sentimentul de plictiseala dispare si se instaureaza motivatia.

Trebuie spus ca telurile fiecarei persoane difera si variaza foarte mult in functie de varsta si de multi alti factori. De exemplu la copii, nesatisfacerea nevoii de a fi inconjurat de prieteni poate duce la instaurarea plictiselii. Pentru copil prietenii ii ofera un sentiment de protectie, cand devine adult, acest sentiment se mentine dar nu mai este satisfacut de prieteni ci de bani. Banii sunt aceia care ii confera adultului sentimentul de protectie si de pozitie sociala.
Sunt doar doua exemple de nevoi care, atunci cand nu sunt satisfacute, duc la instalarea sentimentului de plictiseala.

In concluzie, primul pas in lupta impotriva plictiselii este constientizarea nevoii ce trebuie satisfacuta pentru a elimina acest sentiment.

Dar daca este atat de usor de ce foarte multi oameni nu pot invinge plictiseala?

Cei mai multi oameni, in loc sa isi urmeze telurile, am putea spune ca fug de ele. Acesti oameni nu vor incerca sa isi satisfaca nevoile, sa isi implineasca visele sau telurile ci vor fugi de ele umplandu-si timpul cu altceva. Toti viseaza, au teluri si si-ar dori sa aiba o viata asa cum isi imagineaza in visele lor numai ca nu fac nimic in acest sens si in final telurile si visurile lor ii ajung din urma, ii bantuie, nu le dau pace si asa cad intr-un sentiment de neimplinire, de esec si de plictis.

De multe ori sentimentul de plictiseala este un mesaj pe care ti-l transmite subconstientul tau iar mesajul este acestea : „nu faci ceea ce trebuie!”
Solutia este fie urmarirea telurilor, actionarea in asa fel incat acestea sa se implineasca sau cel putin sa lucreze la asta, fie sa isi schimbe telurile. Sa nu se mai orienteze spre himere si sa isi stabileasca tinte mai realiste.

Tot din neimplinirea unor teluri si vise vine si sentimentul de tristete si nefericire. Pentru a scapa de aceste sentimente la fel exista 2 solutii: fie iti implinesti visele, fie pur si simplu le arunci la gunoi, renunti la ele si iti stabilesti alte.
Fie ca vorbim de plictiseala sau de alte sentimente negative, cea mai buna metoda de a lupta impotriva lor este sa inlaturam cauzele care le produc.

Lupta impotriva plictiselii cere mult curaj pentru ca inseamna sa recunosti ca ceea ce ai facut pana acum a fost gresit, ca de fapt nu ti-ai urmarit adevaratele teluri si ca trebuie sa iti schimbi modul de actiune.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.