Fiat lanseaza un Grande Panda electric la unul dintre cele mai mici preturi de pe piata

Marca grupului Stellantis calca pe urmele Citroën si ale modelului electric ë-C3, cu un Grande Panda disponibil intr-o varianta reincarcabila la aproximativ 25.000 de euro.

Grupul Stellantis isi extinde gama de vehicule electrice in Europa. Dupa foarte apreciatul Citroën ë-C3 electric, disponibil intr-o varianta de 25.000 de euro, a venit randul Fiat, cealalta marca importanta a grupului, sa anunte sosirea unui model la acelasi nivel de pret.

Denumit Grande Panda, acesta este un vehicul din categoria SUV-urilor compacte, la fel ca Dacia Duster, unul dintre concurentii sai cei mai directi. Masina va fi produsa in trei motorizari (electrica, pe benzina si hibrida) la o uzina din Serbia. Vehiculul este putin mai mare decat Panda-ul clasic, cu o lungime de 3,99 m fata de 3,65 m.

Grande Panda se ia la tranta cu SUV-urile mici (si cu ë-C3, masinile mici de oras)

Modelul electric, cu un pret de sub 25.000 de euro, va oferi 113 CP si o autonomie de 230 km (WLTP), cu o baterie de 44 kWh. „Micul” Panda va continua sa fie produs in aceeasi uzina italiana cel putin pana in 2026. Compania mama a marcii, Stellantis, pare astfel sa stabileasca un nou reper in strategia sa de cucerire a pietei europene in categoria electrica.

O piata marcata de greutatea marcilor straine, cum ar fi americanca Tesla. Dar si de asaltul modelelor produse in China, fara o fabrica in Europa. Pentru a face fata costurilor de productie mai scazute ale acestor marci, Stellantis mizeaza pe sinergiile dintre diferitele sale marci. Grande Panda va beneficia de aceeasi platforma de motorizare ca noul ë-C3.

Toate acestea inseamna ca costurile de productie sunt foarte asemanatoare si ca, prin urmare, preturile pot fi oferite la niveluri similare. Stellantis si-a stabilit cateva obiective de vanzari deosebit de ambitioase pentru anii urmatori – atat in Europa, cat si in Statele Unite. In planul sau Dare 2030, grupul spera sa realizeze 50% din vanzari din vehicule electrice.

De asemenea, se vorbeste despre cucerirea de noi piete, crescand in acelasi timp ponderea vehiculelor premium si de lux de la 4% (2021) la 11%. Stellantis crede ca va putea sa compenseze costurile mai mari asociate cu propulsoarele electrice prin trecerea la ofensiva in dezvoltarea de software si servicii. Un motor de crestere care ar putea lua poate forma vanzarii de functionalitati dematerializate, la fel cum fac producatorii precum Tesla cu anumite optiuni.

Pentru o parte din gama, de exemplu, este posibil sa se achizitioneze, prin intermediul aplicatiei producatorului, elemente suplimentare precum scaune incalzite sau o acceleratie mai puternica. Aceste optiuni devin active imediat dupa efectuarea platii. In acest fel, vehiculele ar putea fi produse intr-un mod mai standardizat, limitand in acelasi timp anumite functii in functie de varianta. Aceste restrictii ar putea fi ridicate in orice moment al ciclului de viata al vehiculului, daca proprietarul cumpara o anumita optiune.

Dincolo de aceasta, partea „Software”, asa cum o numeste producatorul in planul sau, pare sa acopere si eforturile de standardizare si dezvoltare pentru toate marcile si vehiculele grupului.

Sursa: https://www.presse-citron.net/fiat-lance-une-grande-panda-electrique-avec-lun-des-prix-les-plus-bas-du-marche/

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.