conturi online in valuta rapid

Franciza Fornetti de la succes la insolventa si inapoi

Franciza numarul 1 a Romaniei, asa cum a fost alintat multa sistemul de francize Fornetti, isi are inceputurile pe taram romanesc in anul 2001, in localitatea Satchinez, judetul Timis.

De acolo a cucerit intreaga tara, reusind sa detina in sistem de franciza in jur de 800 de puncte de desfacere. Insa criza financiara a lovit puternic afacerea Fornetti si a prins-o pe picior gresit cu datorii cumulate de 10 milioane de euro.

Cum te alegi cu o afacere a la Fornetti?

Taxa de franciza este 4000 de euro, la aceasta se adauga costurile cumpararii echipamentelor (aprox. 2000 de euro) si existenta unui spatiu de 15-25 mp, cu vad bun.

Cerintele francizorului se pot modifica in timp, de aceea cel mai indicat este sa luati legatura cu ei prin site-ul oficial www.fornetti.ro

De la succes la insolventa

La 8 ani dupa ce franciza ungureasca (Fornetti Kft Ungaria pe numele oficial) a patruns pe piata din Romania, in 2009, Fornetti era lider de piata si prezentata drept o afacere de succes si o oportunitate de afaceri pentru micii antreprenori autohtoni.

Tot in acel an compania invartea o cifra de afaceri record de 28 de milioane de euro.

Intre timp insa lucrurile s-au mai schimbat. A venit criza, puterea de cumparare a romanilor a scazut, la fel si incasarile companiei.

Insolventa nu este acelasi lucru cu falimentul

Imprumuturile bancare necesare retehnologizarii nu au mai putut fi achitate si astfel, la sfarsitul lui 2011 a fost declarata insolventa.

Spre deosebire de faliment, insolventa nu presupune desfiintarea afacerii ci reorganizarea ei.

Insolventa este o procedura legala prin care timp de 3 ani o companie poate cere incetarea presiunilor creditorilor, in acest rastimp compania putand incerca sa se redreseze.

Vezi si:  Propria ta franciza

Exact asta face si Fornetti, un prim pas a fost sa-l readuca la conducerea companiei, ca manager, pe József Palásti, parintele fondator al Fortnetti in Romania.

Revenirile de dupa insolventa par a fi o reteta buna de supravietuire pe timp de criza, cel putin acesta a fost cazul lui Flanco dar si al lui Leonardo si al altor afaceri din retail.

József Palásti afirma ca targhetul pe care si l-a impus in mai 2012 este acela de a readuce franciza de patiserie pe primul loc pe piata francizelor din Romania.

Doar timpul va decide daca va reusi sau nu.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.