Franciza Fornetti de la succes la insolventa si inapoi

Franciza numarul 1 a Romaniei, asa cum a fost alintat multa sistemul de francize Fornetti, isi are inceputurile pe taram romanesc in anul 2001, in localitatea Satchinez, judetul Timis.

De acolo a cucerit intreaga tara, reusind sa detina in sistem de franciza in jur de 800 de puncte de desfacere. Insa criza financiara a lovit puternic afacerea Fornetti si a prins-o pe picior gresit cu datorii cumulate de 10 milioane de euro.

Cum te alegi cu o afacere a la Fornetti?

Taxa de franciza este 4000 de euro, la aceasta se adauga costurile cumpararii echipamentelor (aprox. 2000 de euro) si existenta unui spatiu de 15-25 mp, cu vad bun.

Cerintele francizorului se pot modifica in timp, de aceea cel mai indicat este sa luati legatura cu ei prin site-ul oficial www.fornetti.ro

De la succes la insolventa

La 8 ani dupa ce franciza ungureasca (Fornetti Kft Ungaria pe numele oficial) a patruns pe piata din Romania, in 2009, Fornetti era lider de piata si prezentata drept o afacere de succes si o oportunitate de afaceri pentru micii antreprenori autohtoni.

Tot in acel an compania invartea o cifra de afaceri record de 28 de milioane de euro.

Intre timp insa lucrurile s-au mai schimbat. A venit criza, puterea de cumparare a romanilor a scazut, la fel si incasarile companiei.

Insolventa nu este acelasi lucru cu falimentul

Imprumuturile bancare necesare retehnologizarii nu au mai putut fi achitate si astfel, la sfarsitul lui 2011 a fost declarata insolventa.

Spre deosebire de faliment, insolventa nu presupune desfiintarea afacerii ci reorganizarea ei.

Insolventa este o procedura legala prin care timp de 3 ani o companie poate cere incetarea presiunilor creditorilor, in acest rastimp compania putand incerca sa se redreseze.

Exact asta face si Fornetti, un prim pas a fost sa-l readuca la conducerea companiei, ca manager, pe József Palásti, parintele fondator al Fortnetti in Romania.

Revenirile de dupa insolventa par a fi o reteta buna de supravietuire pe timp de criza, cel putin acesta a fost cazul lui Flanco dar si al lui Leonardo si al altor afaceri din retail.

József Palásti afirma ca targhetul pe care si l-a impus in mai 2012 este acela de a readuce franciza de patiserie pe primul loc pe piata francizelor din Romania.

Doar timpul va decide daca va reusi sau nu.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.