Idei de afaceri din care s-au scos milioane de dolari

Ideile de afaceri prezentate mai jos arata ca nu trebuie sa te cheme nici Bill Gates, nici Rockefeller sau Onasis pentru a face milioane de dolari din ideile tale.

Trebuie insa sa ai o doza suficienta de curaj pentru a-ti asuma riscurile si a trece de la ganduri si idei, la fapte.

Iata deci in randurile de mai jos cateva idei de afaceri care i-au umplut de bani pe creatorii lor si care cu siguranta ii vor inspira si pe altii sa faca primii pasi in lumea afacerilor.

Dar sa lasam introducerile pompoase si sa trecem direct la subiect:

Mungo & Maud, parfum pentru caini

Ceea ce parea o idee absurda, s-a dovedit a fi o afacere de milioane de dolari.

Ideea i-a venit Nicolei Sacher, care a decis sa creeze un parfum floral revigorant pentru caini si placut in acelasi timp pentru nasul uman.

Asta se intampla in 2005 in Londra, cand s-a deschis primul magazin Mungo & Maud pe strada Elisabeta. De atunci vanzarile s-au ridicat la echivalentul milioanelor de dolari.

Nicola a speculat lipsa de produse cosmetice pentru animalele de companie si a profitat de o piata pe care altii fie au subestimat-o, fie au ignorat-o total.

Two Man and a Truck (in romaneste, Doi Barbati si Un Camion)

Acum aproape 30 de ani, fratii Jon si Brig Sorber faceau un ban in plus cu camioneta lor carandu-le vecinilor lor gunoaiele si vechiturile de care acestia doreau sa scape.

Ideea de afacere i-a venit insa mamei lor, Mary Ellen Sheets, care, vazand ca serviciile celor doi baieti sunt cerute de vecinii lor, chiar si dupa ce tinerii plecasera la facultate, a decis sa angajeze alti doi baieti pentru a face treaba cu camioneta.

Insa milioanele au inceput sa curga atunci cand au decis sa joace in stil mare si sa-si transforme afacerea in franciza.

Au vandut astfel franciza „Two Man and a Truck” catre 224 de firme, in 34 de state americane.

„Tw Man and a Truck” este azi o afacere estimata la cateva sute de milioane de dolari.

Wuvit – perna cu micro-fibre

Kim Levine, pe atunci casnica, a avut acum cativa ani ideea de a crea pui de perna cu micrafibra naturale (umpluti cu paioase si cereale), imbracati in fete de perna haioase si care mai decare mai fistichii.

Datorita microfibrelor naturale, pernele lui Kim au proprietatea de a pastra caldura in jur de 45 de minute.

Initial a facut pernele pentru copiii ei, dar cand a descoperit potentialul de vanzare, a decis sa faca pasul decisiv care lumea afacerilor.

A tintit initial piata locala iar vanzarile au fost mult peste asteptari. Incurajata de acest prim succes, a reinvestit profiturile obtinute si a decis sa intre in afacerile mari.

Azi are un imperiu estimat la mai multe milioane de dolari. Nu-i rau de loc pentru o gospodina casnica!

O poveste oarecum asemanatoare este si cea a lui Jennifer Telfer cu pernele din plus, in forma de animale.

Ideea i-a venit lui Jennifer prin 2003 cand a vazut cum copiii ei turteau animalele de plus pentru a dormi cu capul pe ele.

Impreuna cu sotul ei, a decis sa testeze piata si au vandut primele perne de plus in cadrul unei expozitii la un targ de vara.

Intre timp afacerea a crescut treptat, incat in 2010 au ajuns la o cifra de afaceri de nu mai putin de 300 de milioane de dolari!

1-800-Flowers.com – O afacere de sute de milioane de dolari bazata pe flori

In 1976, Jim McCan, pe atunci barman si asistent social, a cumparat o florarie pentru suma de 10 000, incepand astfel sa-si rotunjasca veniturile din vanzarea de flori.

10 ani mai tarziu, in 1986, a avut o idee geniala de marketing, sa cumpere un numar de telefon iesit din comun: 1-800-Flowers. Floraria lui Jim a fost prima firma care a cumparat un numar de telefon 1-800 cu litere.

Acest numar i-a asigurat brandul si prezenta pe piata. In scurt timp nu a mai reusit sa faca fata comenzilor si a fost nevoit sa se asocieze cu alte 13 florarii din zona metropolitana a New Yorkului (zona care coincide de altfel cu piata de desfacere a afacerii).

In 1999 si-a lansat si site-ul, adaugand particula .com brandului 1-800-Flowers.

In 2011 compania lui Jim McCan a raportat un venit de aproape 700 milioane de dolari.

LaserMonks.com – „Calugarii Laser” vand cartuse de imprimanta de 2,5 milioane de dolari

Ideea de afacere i-a venit parintelui McCoy, de la manastirea catolica cisterciana Our Lady of Spring Bank din SUA, intr-o zi cand imprimanta manastirii a ramas fara cerneala.

Ofertele din magazine i s-au parut exagerat de scumpe si atunci s-a gandit cum ar fi daca manastirea si-ar produce singura cerneala necesara imprimantei cu laser?

Dupa ce si-a atins acest obiectiv, s-a intrebat ce ar fi daca manastirea ar incepe sa vanda cartusele cu cerneala pe care le produce singura? Si astfel s-a nascut LaserMonks.com.

Astazi LaserMonks este un business lucrativ, avand numerosi clienti, atat institutii precum U.S. Forest Service, gigantul Morgan Stanley, dar si alte manastiri si persoane fizice.

Profiturile anuale ale afacerii variaza intre 2,5 si 3 milioane de dolari.

Tom`s of Maine (Tom din Maine) – produse naturale de igiena corporala

In 1968, Tom si Kate Chappel s-au mutat intr-un orasel din statul american Maine, in cautarea unei vieti tihnite si linistite. Nu stiau ca mutarea lor va declansa o serie de evenimente care in final avea sa-i transforme in niste americani putred de bogati.

Cand si-au dat seama ca nu gasesc pe piata locala produse naturale si neprocesate, pentru igiena corporala, au decis sa le produca chiar ei.

Asfel s-au pus bazele afacerii Tom`s of Maine, afacere care producea pasta de dinti, sampoane si sapunuri naturale.

In 1999 vanzarile au sarit de 40 de milioane de dolari iar in 2006 Tom` s of Maine a fost cumparata de Colgate Palmolive pentru suma de 100 milioane de dolari.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.