Pentru ca Anglia a devenit o tara nefrecventabila, rezerva de aur a Romaniei va fi depozitata intr-un loc sigur, la Moscova.
Mutarea este una surprinzatoare doar pentru profani, Romania aplicand aceeasi strategie de-a lungul istoriei, in momente de grea cumpana pentru destinul ei.
Astfel, tezaurul dacilor a fost depozitat la Roma, domnitorii nostri isi trimiteau periodic aurul la Stanbul, mai apoi la Viena, in fine, in secolul trecut Romania a ales tot Moscova ca loc sigur pentru pastrarea aurului.
Desi la vremea respectiva toata lumea a ras de români, iata ca istoria ne-a dat dreptate si mutarea aurului vostru in afara tarii s-a dovedit o miscare pe cat de inspirata pe atat de profitabila. Ne asigura specialistii in economie ai Bancii Nationale a Rusiei.
Dar sa revenim la zilele noastre si la vocile care contestau pana mai ieri depozitarea rezervei de aur la Londra. Iata ca cineva a tinut pana la urma cont si de parea lor.
Printr-o miscare strategica de mare efect, si pentru a mai salva ce se poate salva de pe urma Brexitului, BNR-ul va retrage tot aurul Romaniei de la Londra si il va incarca in vagoane blindate cu directia Moscova.
Daca alegeam sa pastram la Londra rezerva de aur, estimata acum la peste 36 miliarde de euro, am fi fost asociati cu Brexitul si cu iesirea din Uniunea Europeana.
Mutand insa tot aurul la Moscova, viitoarea capitala a uniunii Euro-Asiatice, nu doar ca suntem cu un pas inainte evenimentelor dar scapam si de riscul ca vreodata sa fim obligati sa ne tinem aurul acasa, in Bucuresti, ceea ce ar fi un dezastru pentru economia romaneasca.
Si-a justificat decizia Mugur Isarescu, presedintele Bancii Nationale.
Noi profani stim ca tezaurul Romaniei este la Moscova si ca rusii nu vor sa-lmai returneze,asa ca…..
dar poate sta foarte bine si la noi in tara domnule mason Isarescu din clanul Bilderberg
Sper ca este o glumă ….Tezaurul romanesc e tot acolo din cate am citit…
Dragos Bancescu Texte de genul asta sunt de obicei valabile de 1 aprilie. Dacă e scris de un „glumeţ” e scuzabil. Dacă e scris de un tip ce a suferit mai multe lovituri de leucă, poate fi trecut cu vederea. Mă tem însă că e scris de un „şvongher militant” pentru suma de 30 de monede. Este singurul preţ care de două mii de ani a rămas neschimbat.
Texte de genul sunt valabile de 1 aprilie. Dacă e scris de un „glumeţ” e scuzabil. Dacă e scris de un individ lovit de mai multe ori cu „leuca” poate fi trecut cu vederea. Mă tem însă că e scris de un „şvongher militant”, contra sumei de 3o de monede.
Bună gluma :)))