Pasi esentiali pentru zugravirea peretilor

zugravire peretiZugravirea peretilor este o actiune ocazionala care poate avea o multime de avantaje:

  • Imbunatateste estetic o incapere;
  • Elimina mucegaiul si alte pericole acumulate de-a lungul timpului;
  • Ajuta la o organizare mai buna in incapere, dat fiind faptul ca orice proces de zugravire vine la pachet cu mutarea pieselor de mobilier si cu o curatenie generala.

In mod normal, procesul de zugravire este simplu. Pentru ca vopseaua sa reziste cat mai mult insa, nu este suficienta inmuierea trafaletului in ea si rularea lui pe pereti. O zugravire ca la carte implica folosirea unui slefuitor pereti, aplicarea unei amorse si aplicarea gletului.

Care sunt pasii necesari pentru zugravirea peretilor?

Pasul 1. Indepartarea vopselei vechi. Daca incaperea a mai fost zugravita, este important sa se indeparteze vechea vopsea inainte de o noua aplicare. Procesul nu este tocmai usor: trebuie sa se umezeasca peretii pentru a se inmuia vopseaua si a se detecta zonele in care vechiul glet se umfla si trebuie sa fie inlocuit. Daca este bine inmuiata, vechea vopsea se indeparteaza imediat cu un spaclu.

Pasul 2. Reparatiile si aplicarea gletului. Zidurile trebuie sa fie reparate cu tencuiala si cu adeziv, dupa care urmeaza aplicarea gletului. Inainte de aplicarea gletului este important sa se aplice un strat de amorsa (aracet amestecat cu apa), in asa fel incat priza sa fie foarte buna. Amorsa se aplica cu bidineaua, pentru a putea intra in toti porii materialului. Dupa amorsa, se aplica gletul (de preferat glet pe baza de ipsos) intr-un strat uniform si se lasa la intarit o zi.

Pasul 3. Aplicarea gletului de finisaj. Dupa ce a trecut perioada de intarire a gletului de baza se aplica un glet de finisaj, care este foarte fin si alb. Acesta are rolul de a scadea consumul de vopsea si de a ajuta la obtinerea unor pereti cat mai fini.

Pasul 4. Slefuirea. Pentru slefuirea gletului se foloseste o panza, o hartie abraziva, o plasa abraziva sau un slefuitor, in cazul in care se doreste rapiditate in executie.

Pasul 5. Aplicarea vopselei lavabile. Este ultimul pas si cel mai important. Inainte de aplicare este importanta amorsarea peretilor, pentru a se uniformiza capacitatea de absorbtie a acestora. Daca toti pasii au fost facuti corect, vopseaua se aplica si se usuca uniform, asigurand pereti perfect.

Atentie maxima la alegerea tipului de vopsea!

Pentru rezultate foarte bune este important sa se acorde o atentie maxima tipului de vopsea lavabila ales. Exista atat vopsea de interior, cat si vopsea de exterior, iar specificatiile precum gradul de lavabilitate, puterea de acoperire sau gradul de aderenta conteaza extrem de mult pentru o eficienta maxima si pentru o rezistenta maxima in timp.

Cea mai buna vopsea lavabila este cea care se aplica in cat mai putine straturi, se usuca cat mai repede, poate fi spalata in mai multe spalari si evident, rezista fara probleme o perioada lunga de timp.

Pentru un proces de vopsire complet, fiecare camera are nevoie de cel putin o zi. Tocmai de aceea, angajarea unui vopsitor profesionist poate fi o excelenta optiune.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.