conturi online in valuta rapid

Plan de afaceri pentru brutarie

Prezentarea economica a unui proiect de creare sau reluare pentru o brutarie ar trebui sa abordeze urmatoarele subiecte esentiale: zona aleasa, cel care se ocupa de proiect, investitiile si personal.

Prezentarea viitoarei brutarii

Planul de afaceri trebuie sa cuprinda prezentarea motivatiei celui care infiinteaza brutaria, celui care o deschide. Este necesar, ca in aceasta prezentare, sa isi enumere calificarile pe care le poseda, experienta precedenta precum si motivatiile care l-au determinat sa initieze acest proiect. O experienta in prealabil de mai multi ani in acest domeniu este apreciata de catre destinatarii unui business plan.

Localul si concurenta

Localul ales pentru exploatarea unei brutarii trebuie sa fie amenajat in mod corect si suficient de spatios pentru a putea integra: punctul de vanzare, o parte consacrata stocarii materiilor prime, atelierul de producere a painii si produselor de patiserie precum si o incapere pentru personal.

Concurenta si alegerea amplasarii brutariei sunt in egala masura elemente importante care conditioneaza cel mai adesea reusita unui proiect de deschidere.

Situarea geografica a brutariei si concurenta sunt alti doi parametri importanti si primordiali deopotriva in cadrul unui business plan. Densitatea populatiei si numarul de brutarii prezente deja in cartier permit deschiderea unui nou amplasament de acest tip cu sanse de reusita satisfacatoare?

Investitiile

Investitiile necesare pentru a crea o brutarie constituie in egala masura un punct important in cadrul unui plan de afaceri. Aceasta activitate implica o investitie consecventa atat in ceea ce priveste creatia (localul trebuie echipat si amenajat) de la zero a brutariei cat si in cazul unei reluari a afacerii.

Vezi si:  Cum sa redactezi un plan de afaceri pentru un start-up

Atunci cand deschizi de la zero o brutarie trebuie sa faci o lista cu materialul necesar fabricarii de paine si produselor de patiserie. Aceste investitii trebuie sa fie coerente, cu previziuni de productie anuala. In cazul in care preiei o brutarie, va trebui sa detaliezi ansamblul de materiale reluate, starea lor, ce necesita renovare si eventualele nevoi de materiale suplimentare.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.