Planurile Tale
Iti planuiesti cumva esecul, falimentul, planuiesti un dezastru personal, iti planuiesti sa te salveze cineva sau dimpotriva, iti planuiesti reusitele, succesul si implinirile personale? Acestea nu sunt intrebari-capcana. Poate la o prima vedere te gandesti ca nimeni nu isi planuieste esecurile si dezastrele personale. Si totusi….
Te provoc sa-ti analizezi gandurile si sa-ti raspunzi cu sinceritate. La o cercetare mai atenta a propriilor planuri si asteptari, s-ar putea sa ai o revelatie surprinzatoare. Insa nu esti singurul/singura in aceasta situatie, multi isi fac planuri prin care incearca sa obtina succesul in diferite ramuri dar in realitate isi planifica exact rezultatele opuse celor pe care si le doresc.
Cum stii ce anume planuiesti cu adevarat?
Chiar daca pe hartie iti faci un plan pentru succes, gandurile interioare care iti submineaza increderea in forte proprii si incearca deja sa te consoleze cu ideea esecului, pot fi mai puternice decat deciziile rationale pe care ti-ai propus sa le iei.
Daca dupa ce ti-ai pregatit planul pentru succes te lasi treptat covarsit(a) de sugestiile subconstientului care iti spun ca planul tau „nu este pentru tine” sau „nu vei reusi”, iti planifici in realitate esecul. Daca realizezi ca esti ingrijoarat(a) de ceea ce ar putea merge rau ar putea fi un semnal sa mergi pe un drum gresit.
Alte intrebari prin care poti afla ce anume planuiesti cu adevarat ar putea fi:
– Iti creezi in fiecare an cate un plan cu realizarile propuse, daca da, il si urmezi?
– Cum anume iti efectuezi estimarile in materie de succes personal?
– Iti creezi planuri zilnice care sa includa atat activitatea constructiva cat si timpul pentru divertisment si distractie?
– Ai un plan financiar pentru tine si familia ta?
Daca iti creezi un plan, chiar unul simplu, elementar, care sa iti puna in valoare talentele si aptitudinile, esti pe un drum mai rapid spre reusita decat daca nu iti faci niciun plan si mergi doar pe „lucruri ce trebuie facute” (dar care fie vorba intre noi devin mai mult lucruri ce ar trebui facute).
Concepe un plan adaptat capacitatilor si persoanei tale si tine-te de el.
Fa-ti un plan simplu si treci la actiune. Pasi mici sau mari, nu conteaza, important e sa iti urmezi planul. Daca planul este bun si functioneaza pentru tine iti va fi mai usor sa il urmezi, va deveni ca o rutina. Daca planul este gresit si nu da rezultate modifica-l. Vezi ce anume e gresit si indreapta (poate ai ales un obiectiv nerealist, alege unul mai modest, nu uita ca nici Roma nu s-a construit intr-o zi), nu are rost sa urmezi un plan care nu da rezultate.
Nu e nevoie sa te inspiri de la altii pentru ca nu e neaparat necesar ca tu sa semeni cu ceilalti, creaza-ti un plan original, doar pentru tine si rezultatele vor fi doar ale tale.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.