Previziuni economice: cateva evenimente de urmarit in 2021

Anul 2020 a fost exceptional din mai multe puncte de vedere insa si unul extrem de dificil. Pe plan macro-economic, o lebada neagra (metafora folosita pentru un eveniment extrem de rar si neasteptat cum este 11 septembrie spre exemplu) a modificat profund peisajul provocand o criza economica inedita legata de o pandemie si de o punere pe pauza, temporara si partiala a economiei.

Campania de vaccinare care a debutat in ultimele zile ale anului 2020 ne lasa sa speram ca lucrurile vor reveni la normal in 2021.

Este crucial sa identificam evenimentele care ar putea influenta peisajul politic, economic si financiar anul acesta pentru a anticipa cele mai probabile scenarii care ar putea aparea. Desigur, unul din cele mai importante evenimente de la inceput de an este Brexitul, acordul fiind semnat pe data de 30 decembrie 2020.

17-20 mai 2021: COP 15 si 1-12 noiembrie 2021 COP 26

Intre 17-20 mai, China va gazdui Conferinta Natiunilor Unite pentru biodiversitate, adica COP 15. Acest mare eveniment al primaverii va fi urmat de un altul, in toamna, intre 1-12 noiembrie, COP 26. Cu ajutorul acestor evenimente vom afla ultimele detalii despre ecologie si mediul inconjurator.

Iunie si iulie 2021: sfarsitul primei campanii de vaccinare in masa

Campaniile de vaccinare, chiar daca au inceput cam in toate tarile la sfarsitul anului 2020, continua si se intensifica in 2021. Prima campanie se va incheia la sfarsitul acestei primaveri sau la inceputul verii 2021.

24 octombrie 2021: alegerile germane si plecarea cancelarei Angela Merkel

Pe data de 24 octombrie vor avea loc alegerile federale in Germania, in urma carora, cancelara Angela Merkel se va retrage. Germania va intoarce deci pagina erei Merkel in ultimul trimestru al anului2021 in timp ce Franta va incepe pregatirile pentru alegerile prezidentiale din primavara anului 2022.

Incertitudinea politica, riscurile majore isi vor face din nou aparitia pe continental european si, odata cu aceste elemente, piata actiunilor s-ar putea sa aiba de suferit…

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.