Remedii naturale pe baza de condimente validate de oamenii de stiinta

Numeroase sunt remediile naturale pe baza de condimente validate de oamenii de stiinta. Condimentele sunt cunoscute in majoritatea din locuinte datorita aplicatiilor culinare si medicinale. Dat fiind faptul ca vin sa adauge savoare si gust preparatelor noastre culinare, avem obiceiul sa le folosim pentru carne, legume si numeroase alte retete. Insa sunt proprietatile lor medicinale aprobate? Ce spun cercetarile stiintifice cu privire la acest subiect?

Intr-un articol publicat in revista Critical Reviews in Food Science and Nutrition se semnaleaza faptul ca aceste condimente contin unii compusi chimici precum flavoinoide sau terpene care le confera un potential terapeutic.

Li se atribuie o activitate antioxidanta, analgezica si antiinflamatorie ceea ce ar putea explica capacitatea lor de a ne imbunatati starea de sanatate.

Curcuma impotriva durerii si inflamatiilor

Curcuma este unul din cel mai cunoscut condiment, cu cel mai studiat potential terapeutic in ultimii ani. Concret ne poate ajuta sa preparam remedii impotriva durerii si inflamatiilor. Persoanele care sufera de artrita, si s-a dovedit deja acest lucru, au observat o reducere a durerii dupa ce au consumat 500mg de curcumina. Alte studii au scos in evidenta urmatorul lucru: curcuma poate fi la fel de eficienta ca Ibuprofenul impotriva durerii in caul unei osteoartrite a genunchiului.

Ghimbir impotriva durerii si greturilor

Compus activ al ghimbirului, gingerolul a fost studiat datorita potentialului sau analgezic, antioxidant si anti-inflamator. Extrasele sale sunt utile pentru a reduce durerea cronica subiectiva, fara efecte secundare. Un alt studiu a determinat faptul ca acest condiment reprezinta un remediu cu potential antiemetic: reprezinta deci o optiune economica si sigura pentru a controla greturile si varsaturile. Insa, studii sunt in continuare necesare pentru a stabili doza adecvata.

Putem consuma ghimbir in cantitati moderate, adaugand putin ghimbir razuit intr-o cana cu apa. Se poate adauga putina miere pentru a indulci sau suc de lamaie. Se poate consuma aceasta bautura de 2-3 ori pe zi.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.