Romania va deveni provincie
Provincie a unui super-stat european. Cel putin acesta este viitorul pe care liderii politici de la Bucuresti si cei europeni il pregatesc pentru Romania.
Probabil sunteti deja la curent cu declaratia presedintelui Train Basescu din 18 august 2011, in care vorbea de Statele Unite ale Europei, singura solutie pentru salvarea economica a tarilor europene, pentru salvarea UE, a monedei unice si in ultima instanta, unica solutie pentru salvarea civilizatiei europene. Acest super-stat va trebui sa apara foarte repede, in 3-4 ani, mai spunea presedintele Romaniei.
Desi economiile europene dau semne de gripa, Grecia, Spania si Italia se confrunta cu probleme grave, viitorul monedei euro este incert, in mod paradoxal, criza pare sa fie un factor catalizator in procesul de unificare a continentului, imi vine in minte o replica din filmele cu Birlic, „ciudat lucru cum s-a intamplat”.
Cum s-a ajuns aici?
In realitate ideea unor state unite europene nu ii apartine presedintelui, el doar a preluat-o de la alti factori de decizie europeni.
Pe 16 august, a avut loc la Paris o intalnire bilaterala intre presedintele Sarkozy si cancelarul Merkel, intalnire despre a carei importanta se va vorbi probabil la lectiile de istorie ale generatiilor viitoare. Discutiile au avut ca principala tema viitorul Uniunii, cei doi cazand de acord asupra necesitatii formarii in viitorul apropiat al unui guvern unic pentru zona euro, ca singura solutie de salvare.
Pentru cine nu stie, Franta si Germania sunt creatoarele Uniunii de azi, care a plecat de la Comunitatea Europeana Carbunelui si Otelului dintre cele doua state din 1951.
Ideea unor state unite ale Europei este foarte veche, a fost vehiculata inca din Evul Mediu insa urmele ei cele mai vizibile merg pana in perioada Revolutiei Franceze cand teoreticienii revolutiei, membri ai diverselor loji masonice, cunoscuti ca iluministi (sec. XVIII al Revolutiei Franceze mai este numit si Secolul Luminilor), au inceput sa propovaduiasca unirea popoarelor europene sub un singur stat bazat pe laicism si principii republicane. J.J. Rousseau vorba de exemplu despre „republica europeana”.
Mai tarziu Victor Hugo scria ca va veni vremea cand „Statele Unite ale Americii isi vor da mana cu Statele Unite ale Europei”. Napoleon si-a creat imperiul urmarind acelasi tel revolutionar de crearea a unui singur stat european. Nu trebuie sa uitam faptul ca Napoleon s-a ridicat din randurile autoritatilor revolutionare care au ajuns la putere in Franta dupa 1789. In 1930 Bertrand de Jouvenel a scris o lucrare intutulata chiar „Spre Statele Unite ale Europei”, alaturi de Jean Monnet, Bertrand este unul dintre fondatorii (aproape anonimi pentru marele publici) constructiei europene.
Vedem asadar ca ideea unor State Unite ale Europei este foarte veche si puternica in Franta, in randurile intelectualilor care apartineau cercurilor masonice revolutionare si impartasau aceleasi principii si viziuni despre viitorul europenilor.
Sfarsitul celui de al doilea razboi mondial a adus in sfarsit prilejhul de a pune in practica acest proiect. Printr-o serie de tratate (Paris 1951, Roma 1957, etc.) care aveau ca scopuri declarate doar chestiuni de economie si siguranta, s-a ajuns la o moneda unica, la directive unice, la un Consiliu comun, la un Parlament European si azi, dupa ce ideea unificarii depline si-a facut loc in opinia publica, s-a ajuns sa se vorbeasca deschis, pe fata, despre Statele Unite ale Europei, despre cedarea suveranitatii si toate consecintele care decurg de aici.
Cu alte cuvinte statul national, unitar si indivizibil (parca asa suna Constitutia Romaniei) isi traieste ultimele zile. Toata lumea pare sa fi uitat ca tocmai pentru un astfel de stat s-au dus, in cazul Romaniei vorbind, luptele de la Plevna in 1877 sau cele de la Marasti, Marasesti si Oituz in vara lui 1917, nu era poate mai bune sa fi ramas sub ocupatia germana? Am fi fost integrati de atunci….
Dar poate ma insel eu, poate sunt lucruri care imi scapa, poate am ajuns in stadiul in care cei mai multi romani, in frunte cu Traian Basescu, s-au saturat la propriu de statul Roman si au ajuns la concluzia ca nu suntem capabili sa ne conducem singuri si ca ar fi mai bine sa lasam treaba asta pe mana unor germani, francezi, englezi etc.
Cu un prezent atat de surprinzator e greu de spus ce ne rezerva viitorul, `om trai si `om vedea….
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.