Scaderea preturilor la imobiliare
Dupa o crestere exploziva a pretului la proprietati imobiliare, incepand cu acest an se poate inregistra o tendinta de scadere ce va avea repercursiuni asupra mediului de afaceri romanesc.
Dupa o crestere accelerata din toamna anului trecut pana in primele luni de dupa aderare, specialistii in imobiliare incep sa vorbeasca despre o stagnare a preturilor la locuinte, mai ales la blocurile vechi. La apartamentele din blocurile noi insa, preturile, cel mai probabil, vor mai creste usor datorita lipsei de oferta pe piata.
Totusi, o crestere de pret ar putea fi destul de riscanta pentru vanzatori, mai ales c? mul?i poten?iali clienti sunt inca în asteptare.
Daca pana in acest an moneda preferata pentru costurile imobiliarelor era euro, in prezent leul este mult mai folosit si asta datorita deprecierii Euro. Cei care au decis sa pastreze preturile in euro – destul de putini pana acum, au marit insa costurile. Odata cu redresarea monedei europene este insa de asteptat sa se ajunga cel putin la un echilibru al preturilor in lei si euro daca nu cumva chiar la o revigorare a preturilor in moneda euorpeana.
De fapt, cursul valutar reuseste sa schimbe multe din nuantele peisajului de afaceri, astfel incat, pe lâng? piata imobiliara, de pe urma acestei tendinte de crestere a valorii leului mai au de castigat si importatorii, si persoanele cu credite contractate in valuta. Tendinta este insa de revenire a monedei euro si a dolarului in raport cu leul.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.