Securizarea locuintei prin sisteme de alarma inteligente

Siguranta locuintei a fost si ramane o prioritate pentru majoritatea familiilor din lumea intreaga, cu atat mai mult cu cat tehnicile si amenintarile rau-facatorilor s-au diversificat de-a lungul timpului.

Daca pana acum 25 de ani un caine mare, un gard inalt si cateva lacate erau cam tot ce putea oferi piata in lupta sisteme-protectieimpotriva hotilor, azi produsele in domeniu sunt mult mai diversificate.

Din pacate insa si arsenalul spargatorilor e mai variat, plecand de la deja banalele ustensile de spart incuietori si ajungand pana la softuri folosite in infractiuni informatice.

Nu are rost sa intram in detalii inutile despre importanta securizarii bunurilor si a persoanelor, adevarata miza fiind in zilele noastre gasirea unor solutii eficiente de protejare a locuintei, solutii care sa raspunda la noile provocari sintetizate mai sus.

Sisteme de alarma si de securitate wireless

Multe dintre ele se inscriu in conceptul IOT (Internet Of Things) si sunt foarte eficiente avand in vedere ca sunt destul de greu de observat in timp util avand forme variate si fiind usor de camuflat.

Vorbim aici de o gama larga de senzori magnetici montati la usi sau ferestre (entry level), senzori de miscare, sisteme de acces pe baza de cartela, pana la camere de supraveghere care transmit online si asa mai departe.

Poti achizitiona, la preturi cat se poate de accesibile, astfel de sisteme de alarma de la Skut.ro sau alte magazine online similare, fara sa ai nevoie de cunostinte tehnice foarte avansate.

Atentie totusi: daca nu sunt montate si setate corect (asta insemnand inclusiv uitarea dezactivarii unor senzori care semnalizeaza o fereastra deschisa atunci cand vrem sa aerisim o camera de exemplu), sistemele de alarma ne pot complica existenta, mai ales intr-o casa plina de copii unde de regula exista multa miscare cotidiana.

Nu este insa cazul sa ne panicam!

Daca te documentezi putin si urmezi instructiunile de folosire, sistemele sunt destul de usor de montat si de administrat.

Daca totusi simti ca nu te descurci, poti apela oricand la un specialist sau la un instalator mai priceput.

Personal insa prefer sa le montez singur, dintr-un motiv cat se poate de practic si anume insusi conceptul de siguranta.

Poate sunt mai paranoic dar prefer sa fie cat mai putini cei care stiu cum si unde sunt montate camerele de supraveghere, care ferestre sunt prevazute cu sistem de alarma anti-efrectie, unde sunt senzorii de miscare si asa mai departe.

Acelasi principiu e valabil si in cazul sistemelor de acces si incuietori pe baza de tag daca te gandesti ca o cartela de interfon, ca si un tag de acces, sunt relativ usor de clonat si prin urmare nu e foarte indicat ca aceste accesorii sa treaca prin prea multe maini.

Nu o data s-a auzit de lucratori in constructii care au ajuns sa dea spargeri in locuintele in care avusesera de executat lucrari, tocmai pentru ca stiau foarte bine daca si unde sunt montate sistemele de securitate.

In concluzie, alegerea unor sisteme inteligente de alarma si securitate se face tinand cont in primul rand de nevoia de protectie de care are nevoie locuinta, de capacitatea de folosire a lor de catre cei care locuiesc in casa (cum ziceam si mai sus, vrem ca aceste accesorii sa ne faca viata mai sigura si mai confortabila, nu sa devina agasante si sa ne complice existenta) si nu in ultimul rand de raportul calitate-pret.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.