conturi online in valuta rapid

Strategii pentru a deveni mai inteligent

Desi inteligenta este in mare parte determinata genetic, ea poate fi stimulata prin „antrenamente” specifice, in lipsa carora se plafoneaza.

Daca in timpul scolii problemele de matematica sunt principalele „antrenamente” prin care inteligenta noastra este tinuta in forma, odata cu terminarea scolii mintea noastra incepe sa cam leneveasca.

Iata in continuare cateva strategii care ne ajuta sa fim mai destepti :

Fii mai atent la lucrurile din jurul tau.

Observa cu atentia lumea care te inconjoara. Incearca sa descifrezi traiectoriile avute mai inteligentde doua masini implicate intr-un accident, studiaza arhitectura cladirilor pe langa care treci, incearca sa intelegi modul in care functioneaza anumite utilaje si asa mai departe.

Acest gen de preocupari iti vor pune mintea la contributie, iti vor stimula imaginatia si iti vor antrena neuronii.

Cu timpul vei ajunge sa intelegi tot mai mult din modul in care functioneaza lumea in care traim, cu alte cuvinte vei fi mai destept.

O viata sociala activa.

Nu sta izolat, participa impreuna cu prietenii tai la diverse evenimente de societate. Astfel vei auzi noutati, vei invata lucruri noi, iti vei imbunatati capacitatile de comunicare se relationare, pe scurt, iti vei antrena mintea, in plus o viata sociala normala contribuie pozitiv la sanatatea psihica a unei persoane.

Citeste cat mai mult.

Din pacate dupa terminarea studiilor majoritatea renunta si la citit. O mare gresala! Cititul ne stimuleaza memoria, ne dezvolta vocabularul si ne ajuta sa ne dezvoltam inteligenta.

Jocuri care iti stimuleaza mintea.

Sahul, jocul de dame, jocurile de strategie pe calculator si toate cele care se bazeaza pe logica si gandire.

Vezi si:  Epilarea IPL vs epilarea cu laser

In aceeasi categorie intra si trucurile de iluzionism care implica perspicacitate, jocurile de cuvinte, rebusurile de tot felul si alte forme de divertisment similare.

Rezolva probleme de aritmetica.

Mai tii minte ce spuneam despre problemele de matematica la inceputul acestui articol? Daca ele erau cele care ne stimulau cel mai mult mintea in timpul anilor de scoala, de ce nu ne-ar stimula si acum la maturitate?

Incerca sa renunti la socotelile facute pe calculatorul telefonului mobil si revino la metoda traditionala a creionului si hartiei pentru ca este mult mai sanatoasa pentru mintea ta.

Nu te opri niciodata din invatat.

Invatarea unei limbi straine sau a diverselor aptitudini, nu doar ca te poate ajuta in cariera dar are ca efect secundar si crearea de noi sinapse intre neuroni. Astfel creierul tau va fi tinut in priza, va imbatrani ma greu iar tu vei fi mai inteligent.

Activitati sportive.

Mens sana in corpore sano nu este doar un cliseu ci o realitate. Sportul iti tine nu doar trupul sanatos ci si mintea.

Un flux normal de sange si oxigen asigurat creierului contribuie la mentinerea performantelor celulei nervoase iar fluxul de sange si oxigen este tinut in parametrii optimi si prin exercitii fizice.

In masura in care acest lucru e posibil, combina aceste strategii intr-una singura astfel incat sa bifezi toate din cele 7 puncte de mai sus pentru a maximiza astfel efectele lor.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.