Aici este coltul vesel. Vei gasi glume amuzante, pamflete si mult umor pentru iubitorii de ironii si satire 🙂

> IT&C

.

Domnul Paul Louis Courier – „Pamfletul Pamfletelor”, 1824 spunea:

„Lasa-i sa spuna orice pe socoteala dumitale, lasa-te batjocorit, condamnat, inchis, lasa-te spanzurat, dar publica ce gandesti. Nu-i un drept, ci o datorie, o obligatie a oricarui vrea sa-si exprime gandurile si sa le scoata astfel la lumina pentru binele comun. Nu poti trece sub tacere ceea ce stii ca este folositor si ca trebuie cunoscut de fiecare.”

Inainte de orice altceva, un text literar si, cu atat mai mult, pamfletul, este un act de comunicare. Articolele pe care le publicam pentru voi in aceasta sectiune sunt concepute intr-o fibra critica si va invita sa va formati opinii si atitudini fata de anumite stare de fapt – fie ca sunt legate de capitala tarii,  fie ca sunt publicate in categoriile „Afaceri si Economie”, „Misterele Istoriei”, „Societate si Cultura”, „Turism”, „Evenimente Internationale”, „Politica Interna”, „IT & C”.

umor si glume amuzanteIndiferent de subiectele publicate, nu ne propunem sa abordam un ton de judecator absolut, textele fiind scrise astfel incat sa va permita sa va formati propriile puncte de vedere, pentru ca oricata dreptate am avea prin ceea ce scriem si publicam, nu ne propunem sa provocam vindicte sau reactii absurde din partea celor care ne citesc.

De cand lumea si pamantul exista numeroase forme in care fiecare dintre noi sa ne putem exprima nemultumirea cu privire la un aspect social, insa intre toate aceste forme, prin glume si umor se atrage cel mai eficient atentia la problema respectiva. Sigur ati costatat acest lucru, asa cum au facut-o si altii inaintea voastra –  Aristofan, Swift, Voltaire, Anatole France si multi alti ilustri sau deloc cunoscuti.

De ce am ales sa ne exprimam prin pamflet? Pentru ca ne-am dorit sa va atragem atentia prin articole umoristice (de ce sa spunem lucrurilor pe nume cu manie, cand o putem face zambind ?) la problemele publice sau la unele trasaturi ce nu pun intr-o lumina buna unele persoane publice. Apoi, ne-am gandit ca va doriti sa fiti ancorati la realitate, or trasatura de baza a pamfletului este actualitatea.

Nu gandim tinte si nu programam texte pe care sa vi le servim intr-un mod inconstient neasumat, insa avem in mod permanent creioanele bine ascutite pregatite sa scrie despre subiecte fierbinti, nu cu scopul de a distruge, ci de a repara. Misiunea noastra este sa consultam realitatea, sa o inregistram si, ulterior, sa o tratam cu ironie, iar cand este necesar, cu o doza de sarcasm. Ne alaturam celor care considera ca daca viciile vor fi biciuite intr-un mod ritualic, lucrurile ar putea fi schimbate in bine.

Firea umana este in asa fel construita incat sa ia in gluma unele aspecte pe care daca le-ar trata cu seriozitate s-ar declansa dezastre. Cititi glume amuzante pentru a va descreti fruntile, insa mergeti in profunzimea lor pentru a nu pune lacat mintii!

Salvează

Salvează

Salvează