Care este cel mai bun elevator auto pentru un service nou deschis?

pexels-cottonbro-4489704Pe lângă mecanici profesioniști, un service auto are nevoie și de echipamente performante, în special truse de scule și elevatoare care să permită diagnoza rapidă a oricărei mașini.

Elevatorul auto trebuie selectat pe baza caracteristicilor tehnice, a zonei de serviciu și, prin urmare, a bugetului de care dispui. Pentru a identifica și achiziționa elevatorul potrivit ținând cont de toate caracteristicile anterior menționate, este necesar să iei în considerare sfaturile oferite de specialiști.

Dacă îți dorești un lift auto pentru service-ul tău, trebuie să iei în considerare nu numai zona atelierului, ci și înălțimea acestuia. Înainte de a cumpăra un elevator auto, ar fi înțelept să ne gândim la fiabilitatea și volumul acestuia la locul de muncă.

Un alt factor în afară de preț este reprezentat de ușurința în găsirea pieselor de schimb pe piața internă. Mulți profesioniști susțin că pur și simplu cumpără ascensoare de la producători cunoscuți care oferă garanții și livrează piese oricând este necesar.

Ce lift auto funcționează cel mai bine?

Alegerea depinde de dorințele și resursele disponibile, așa că îți vom clasifica și propune diferite tipuri de ascensoare auto pentru a-l alege pe cel potrivit pentru afacerea ta auto.

De câte tipuri sunt elevatoarele auto?

Ascensoarele auto se găsesc sub diferite forme, modele și cu extrem de multe specificații și funcționalități, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Cele mai comune sunt ascensoarele cu 2 stâlpi, ascensoarele cu 4 stâlpi și ascensoarele model foarfecă.

Ascensoarele model foarfecă conțin una sau 2 platforme ridicate cu brațe speciale. Acestea vor fi ascunse în podea, așa ca vor ocupa mult mai puțin spațiu decât decât celelalte modele de elevatoare fiind perfecte pentru atelierele mici care nu au prea mult spațiu. Unele modele permit și deblocarea roților atunci când mașina este ridicată.

Ascensoarele cu 2 coloane permit deblocarea roților atunci când mașina este ridicată, întregul autovehicul fiind ridicat de osie, Acest tip de ascensoare nu sunt scumpe, ajung la maxim 6000 lei și oferă suport stabil pana la 4200 kg. Cele cu patru stâlpi se caracterizează prin cea mai bună stabilitate, totuși întregul vehicul este ridicat pe roți. Pentru a le elibera, vei avea nevoie de alte ascensoare mici oferite pe unele modele. Un astfel de ascensor reprezintă un real ajutor pentru a efectua lucrări mici precum a repara și înlocui frânele, suspensiile sau transmisia.

Care este avantajul ascensoarelor din 2 coloane? Acestea reprezintă o alternativă mai simplă pentru atelierele mici. Ascensoarele cu 2 coloane se caracterizează printr-o generalitate relativ ridicată și permit majoritatea reparațiilor obligatorii.

Ce caracteristici ar trebui să aibă un lift auto cu două coloane?

Cea mai importantă întrebare pe care trebuie să o pui înainte de a cumpăra un lift auto este legată de utilitatea acestuia. Toți mecanicii auto sunt la curent cu tipul de activități desfășurate în atelierul lor și știu ce unelte scule și ascensoare sunt necesare pentru a rezolva eficient fiecare problemă a clientului.

Nu trebuie să investești într-un ascensor extrem de scump cu o multitudine de funcționalități, dacă pentru activitatea atelierului tău îți sunt necesare doar câteva dintre acestea. Prin urmare, un lift auto care îndeplinește funcțiile de bază este foarte necesar pentru un service auto la început de drum.

Care sunt beneficiile unui elevator model foarfecă?

Ascensoarele de acest fel sunt cele mai comune ascensoare pentru mașini. Când nu mai sunt necesare nu ocupă spațiu și îți poți parca mașina pe ele. Sunt foarte ușor de folosit și practice.

Cu toate acestea, dispozitivele de ridicare din această gamă reduc capacitatea mecanicilor de a ajunge sub mașină și sunt ideale în primul rând pentru lucrul la roți și frâne, precum și pentru lucrul sub motor. Totuși, modelul foarfecă reprezintă cea mai ieftină opțiune. Este ideal pentru lucrări și reparații care necesită o întoarcere rapidă și ușoară a anvelopelor, sau o ridicare a mașinii suficient de sus pentru a putea schimba rapid filtrele și uleiul.

Este ideal și pentru reparații la înălțime joasă. Dacă ai un spațiu de lucru cu o înălțime mică, respectiv un tavan jos, este posibil să nu fie posibil să instalezi un lift cu 2 sau 4 coloane din cauza înălțimii tavanului. Modelul de ascensor tip foarfecă rezolvă acest dezavantaj și include și sisteme automate de protecție și deblocare.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.