Afaceri cu mobila personalizata
Cererea de mobila personalizata creste de la un an la altul, pe masura ce tot mai multi romani isi doresc un mediu ambiental original, care sa le reflecte propria personalitate.
Desi multi au impresia ca marile branduri de mobila, ale caror produse se vand in mall-uri si magazine de specialitate, au acaparat toata piata si nu ar mai fi loc pentru micii producatori, in realitate nu este deloc asa.
Micii producatori isi pot gasi propriul loc pe piata, mai ales daca reusesc sa ofere clientilor produse originale, care sa ii diferentieze de concurenta.
Oportunitatile in acest domeniu sunt multiple iar principalul obstacol, la urma urmei, nu este decat imaginatia producatorului.
O afacere cu mobila permite folosirea din plin a creativitatii, dintr-un atelier de tamplarie putand iesi adevarate opere de arta.
Mobila vintage sau ultramoderna?
Exista cerere pentru ambele, important e sa gasesti acea nisa care se pliaza cel mai bine atat pe pasiunea si abilitatile tale, cat si pe gustul si bugetul clientilor tai.
Mobila veche, cu defecte sau pur si simplu uzata si demodata, de care multi romani nu stiu cum sa scape mai repede, poate fi o sursa ieftina de materie prima pentru un atelier specializat in reconditionarea mobilierului vechi.
Le iei la pret de gunoaie, le redai o noua viata si le vinzi la pret de mobila personalizata. E un model folosit la ora actuala de multi designeri de mobilier din Romania.
Pentru a-ti croi loc in piata poti folosi promovarea online, atat prin intermediul unui site propriu cat si prin retelele de socializare, astfel vei putea ajunge la o clientela care altfel ti-ar fi inaccesibila.
Nu e o idee rea nici sa inveti de la cei care au mers deja pe drumul asta, cum sunt cei de la mobilakoncept.ro, chiar daca ar putea sa iti fie concurenti directi.
Cat ma costa sa incep o astfel de afacere?
Este o intrebare nu doar legitima ci obligatorie pe care trebuie sa si-o puna orice antreprenor aflat la inceput de drum.
Raspunsul este unul subiectiv, care depinde de multe lucruri dar in special de spatiul de lucru (pe care il ai sau va trebui sa il inchiriezi), de personal (poate foarte bine sa fie o afacere de familie in care sunt implicati doar membrii aceleiasi familii sau dimpotriva, vei fi nevoit sa faci angajjari) si de sculele si uneltele pe care la fel, le ai sau le cumperi.
In functie de aceste elemente, investitia initiala pentru demararea unei afaceri cu mobila poate varia oricat de la cateva sute pana la cateva mii de euro.
Exista un mic secret
Poti fi implicat in afacerile cu mobila fara sa te pricepi la tamplarie!
Secretul consta in folosirea oportunitatilor pe care ti le ofera Internetul. Cu cateva cunostinte aproape elementare de WEB si cu o investitie de 2-300 de euro, iti poti lasa propriul site/blog in jurul caruia sa creezi o comunitate interesata de mobila.
Poti scrie despre orice pe acest subiect, de la prezentarea unor produse aflate in comert, pana la explicarea un tehnici de tamplari si reconditionare.
Totul e ca site-ul tau se se bucure de un trafic cat mai mare pe care apoi sa il poti exploata prin vanzarea de spatii publicitare virtuale.
Este o strategie deja clasica folosita de mii de webmasteri de succes din toata lumea, insa despre dedesubturile afacerilor online vom vorbi pe larg intr-un articol aparte.
Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.