Asigură excelența software cu ajutorului unui curs și cerificări QA de la GoIT

Screenshot 2023-10-17 14.14.15Calitatea software-ului joacă un rol esențial în satisfacția clienților și în succesul unei companii. Un produs software de înaltă calitate este mai puțin predispus la erori și defecte, ceea ce înseamnă că oferă o experiență mai bună utilizatorilor și reduce costurile întreținerii. Testerii QA joacă un rol crucial în atingerea acestor obiective, deoarece sunt responsabili de testarea și validarea produselor software. Acest articol explorează cum cursurile și certificările QA de la GoIT pot contribui la asigurarea excelenței software.

Importanța Asigurării Calității Software

Calitatea software-ului este un factor cheie pentru orice companie care dezvoltă produse tehnologice. Aplicațiile și site-urile web cu defecte sau erori pot avea un impact negativ asupra reputației unei companii și pot conduce la pierderi financiare semnificative. Iată câteva motive pentru care asigurarea calității software-ului este esențială:

 1. Satisfacția Clienților: Un produs software de înaltă calitate asigură că clienții obțin ceea ce li s-a promis și că au o experiență fără probleme. Aceasta duce la satisfacția clienților și la fidelizarea acestora.
 2. Reducerea Costurilor: Repararea erorilor și defectelor în produsele software poate fi costisitoare. Cu cât mai puține erori există, cu atât mai mici sunt costurile de întreținere și suport tehnic.
 3. Credibilitatea Companiei: Un produs software de calitate sporește credibilitatea unei companii în ochii clienților și partenerilor de afaceri. O reputație solidă poate conduce la mai multe oportunități de afaceri.
 4. Competitivitate: Într-un mediu comercial agresiv, produsele software de calitate pot fi un factor de diferențiere cheie. Companiile care oferă produse mai bune au o șansă mai mare de a fi competitive.

Rolul Profesioniștilor QA în Asigurarea Calității Software

Profesioniștii QA au rolul de a evalua și valida produsele software pentru a se asigura că acestea îndeplinesc standardele de calitate. Munca lor implică testarea funcționalității software, identificarea erorilor, raportarea problemelor și colaborarea strânsă cu dezvoltatorii pentru a le remedia. În plus, profesioniștii QA contribuie la dezvoltarea și implementarea proceselor de testare, la crearea planurilor de testare și la evaluarea performanței software-ului sub diferite scenarii.

Un profesionist QA calificat are abilități variate, inclusiv:

 1. Testare Manuală: Testarea manuală implică explorarea manuală a unei aplicații sau a unui site web pentru a identifica erori, bug-uri și probleme de funcționare. Un tester manual trebuie să aibă o înțelegere cuprinzătoare a funcționalității produsului.
 2. Testare Automată: Testarea automată implică crearea și implementarea de script-uri și seturi de teste automate care pot verifica repetitiv funcționalitățile unei aplicații. Aceasta este o abilitate valoroasă în asigurarea calității.
 3. Gestionarea Testelor: Profesioniștii QA trebuie să poată să planifice, să implementeze și să evalueze planurile de testare și să coordoneze activitățile de testare în cadrul unei echipe.
 4. Cunoștințe Tehnice: O înțelegere aprofundată a limbajelor de programare, a sistemelor de operare și a bazelor de date este benefică pentru evaluarea corectă a produselor software.

Cursurile și Certificările QA de la GoIT

GoIT oferă cursuri și certificări QA care pot ajuta profesioniștii sau aspiranții la o carieră în asigurarea calității software să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele necesare. Iată cum acestea pot spori calitatea software-ului:

 1. Mentori Experți:

Cursurile de QA de la GoIT sunt predate de experți cu o vastă experiență în domeniu. Acești mentori aduc cunoștințe practice și abordări actualizate la cursurile lor, ceea ce înseamnă că studenții vor învăța cele mai recente tehnici și metode de testare.

 1. Proiecte Practice:

Un aspect esențial al unui curs QA tester este aplicarea practică a cunoștințelor. Cursurile GoIT includ proiecte practice care permit studenților să testeze produse software reale, să identifice erori și să învețe să creeze rapoarte de testare detaliate.

 1. Abordare Cuprinzătoare:

Cursurile de QA de la GoIT acoperă o gamă largă de subiecte, de la testarea manuală la cea automată, precum și abordări de gestionare a testelor. Aceasta înseamnă că studenții vor avea o bază solidă pentru a-și construi o carieră în asigurarea calității.

 1. Certificări Recunoscute:

Absolvenții cursurilor de QA de la GoIT primesc certificări recunoscute în industrie. Acest lucru poate spori credibilitatea și perspectivele lor de angajare în domeniu.

 1. Acces la Resurse de Învățare:

Studenții au acces la resurse de învățare de înaltă calitate, inclusiv materiale de curs, studii de caz și suport constant din partea echipei GoIT.

Cum să Alegi Cursul QA Potrivit

Alegerea cursului potrivit de QA depinde de nivelul de experiență și de obiectivele tale de carieră. GoIT oferă cursuri de la nivel de începător până la nivel avansat, pentru a se potrivi diferitelor nevoi. Iată câteva sfaturi pentru a alege cursul potrivit:

 1. Stabilirea Obiectivelor de Carieră: Înainte de a alege un curs, gândiți-vă la ceea ce doriți să realizați în domeniul QA. Doriți să deveniți un tester de software sau un manager QA?
 2. Evaluarea Nivelului de Experiență: Dacă sunteți la începutul carierei dvs., căutați cursuri pentru începători. Dacă sunteți deja un profesionist QA cu experiență, puteți explora cursurile mai avansate sau de specialitate.
 3. Resurse și Timp Disponibil: Gândiți-vă la resursele și timpul pe care sunteți dispuși să le alocați pentru învățare. Alegeți un curs care se potrivește cu programul și bugetul dvs.
 4. Certificări Recunoscute: Verificați dacă certificarea oferită la sfârșitul cursului este recunoscută în industrie. Acest lucru vă poate ajuta să avansați în cariera dvs.
 5. Feedback și Recenzii: Citiți recenziile cursurilor și obțineți feedback de la foștii studenți. Acest lucru vă poate oferi o perspectivă asupra experiențelor lor și a calității cursului.

Calitatea software-ului este crucială pentru succesul unei companii, iar profesioniștii QA au un rol vital în asigurarea acesteia. Cursurile și certificările QA de la GoIT pot ajuta studenții să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele în domeniul asigurării calității software. Cu un accent pe învățarea de la experți, proiecte practice și resurse de învățare de calitate, GoIT este o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și înceapă sau să-și avanseze cariera în domeniul QA. Asigurarea calității software-ului este mai importantă ca niciodată, iar GoIT vă poate ajuta să faceți parte din procesul de dezvoltare a produselor software de înaltă calitate.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.