Romania si Ucraina semneaza acordul privind culoarele de solidaritate pentru cereale

Prim-ministrul Marcel Ciolacu se afla la Kiev, unde a avut loc sedinta comuna a guvernelor roman si ucrainean. Printre cele mai importante acorduri semnate este cel privind tranzitul de cereale dinspre Ucraina.

Premierul Marcel Ciolacu si seful guvernului ucrainean, Denys Shmyhal, au semnat, la sfarsitul sedintei comune de guvern, un memorandum privind aasigurarea tranzitului sigur al produselor ucrainene si o strategie privind dezvoltarea punctelor de trecere a frontierei Ucraina – Romania si a infrastructurii rutiere conexe.

Raed Arafat face parte din delegatie

A fost semnat si un Memorandum de intelegere in domeniul farmaceutic, dar si o Declaratie de intentie intre Ministerul Sanatatii din Romania si cel din Ucraina. Probabil acesta motivul pentru care  din delegatia lui Marcel Ciolacu la Kiev face parte si Raed Arafat, secretar de Stat si sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta in cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

“Am avut placerea de a-i primi la Kiev pe reprezentantii guvernului Romaniei. Am avut consultatii guvernamentale comune si am semnat 7 documente importante in domeniuil constructiilor, sanatatii, tranzitului produselor ucrainene, dezvoltarea punctelor de trecere a granitei, combaterea migratiei ilegale si consolidarea capabilitatilor de aparare” – a scris pe Twitter premierul ucrainean Denys Shmyhal.

MM

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.