Bijuterii cu istorie sau bijuterii cu istoric?

inel-de-logodnaAparent cuvinte identice dar in expresii care inseamna cu totul altceva. Cei care prefera sa  cumpere  bijuterii din aur cu diamante sunt mult mai constienti de diferentele de sens: o bijuterie cu istorie poate fi facuta intr-un atelier chiar acum, deci nu trebuie sa fie “veche”. Istoria la care facem aici referire poate fi reliefata in linia pe care o da designerul acelei piese.

Este cazul unor verighete din aur absolut spectaculoase care se fac doar la comanda. De exemplu, bijuteriile din colectia Arcade a brandului romanesc FIRESC au fost inspirate din celebrele brauri ale Manastirii Sfintii Trei Ierarhi din Iasi, transpuse de maestrii bijutieri in  mici opere de arta, incrustate cu diamante naturale care atrag toate privirile. Da, acestea pot fi considerate bijuterii cu istorie. Doar privindu-le, te conectezi la esenta unei lumi care simti ca iti apartine.

“Colectia noastra este un adevarat regal in aur si diamante. Lasam orice modestie la o parte si ne declaram mandri de ceea ce am realizat. Sunt niste bijuterii care uimesc pur si simplu clientii. Si nu doar pe cei din Romania, asa cum v-ati astepta. Au fost cazuri cand datorita acestor bijuterii, clientii straini au dorit sa vada cu ochii lor Manastirea si au ajuns sa viziteze Iasiul.” spune Lucian Constantinescu, brand manager Diamante.ro/FIRESC.

Fuziunea dintre elementul national dar si un mix estetic si creativ intre tehnica si arta au transformat aceste verighete in “nava amiral” a celor de la FIRESC. Dar dincolo de verighete exista si celelalte categorii de bijuterii care marcheaza esential anumite momente din viata: un inel de logodna face, cu siguranta, parte din dintre acestea. Numai ca “istoria” lui tine mai mult de sentimentele si emotia pe care o genereaza. Este oferit intr-un moment care se uita greu, apoi este inlocuit cu o pereche de verighete care consfintesc unirea definitiva a doua destine.

Fiindca asa e viata sau…asa sunt conventiile sociale si culturale. Bjuteria cu istoric, insa, provine de undeva, de la cineva anume. De cele mai multe ori, din familie.

“Dupa peste 25 de ani de creatie si dupa implementarea unui sistem unic de garantie si post garantie, am avut situatii cand fiica  unei cliente  care a cumparat o bijuterie in anii ’90 a revenit dupa ani pentru a-i face anumite ajustari.

A fost dovada ca FIRESC a devenit un brand cu istoric. Tinem mult la relatia cu clientii si nu am facut niciodata compromisuri vizavi de bijuteriile noastre. Oamenii ne cunosc de 25 de ani si au incredere in ceea ce facem.” spune Constantinescu de la Diamante.ro

Probabil ca nu sunt foarte multe branduri romanesti care se pot lauda cu un astfel de statut si performante. Mai ales ca acest domeniu al bijuteriilor din aur cu diamante certificate international este unul destul de pretentios si…pretios. Vorbim de un public mai educat si care stie ce vrea de la  bijuteria pe care o cumpara.

“Nu trebuie sa fii “doctor in bijuterii” ca sa cumperi. De asta avem consultati de specialitate in fiecare dintre cele trei magazine fizice din Bucuresti, Constanta si Cluj sau online printr-un call center care ofera acest tip de informatii.”afirma reprezentantul unuia dintre cele mai importante magazine online de bijuterii din Romania.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.