Cresterea fluxului monetar

Cresterea fluxului monetar in cadrul unei afaceri este un factor foarte important fara de care extinderea si dezvoltare afacerii sau chiar profitabilitatea unei afaceri, nu ar fi posibile. Pe intelestul tuturor fluxul monetar inseamna totalitatea banilor ce sunt rulati intr-o afacere. Pentru ca afacerea sa fie una profitabila si antreprenorul sa nu fie nevoit sa aduca bani de acasa, este nevoie ca fluxul monetar sa fie unul pozitiv, adica afacerea sa genereze mai mult profit decat cheltuieli. Aceasta situatie fericita se poate obtine prin cresterea fluxului monetar.

Iata mai jos cateva ponturi fierbinti prin care se poate genera o crestere a fluxului monetar pentru afacerea dvs. Asadar sa incepem:

1. Achita cheltuielile la timp

Nu astepta sa fii penalizat pentru intarzieri. Fie ca este vorba de taxe si impozite sau este vorba de cheltuieli bancare sau plata furnizorilor, achita-le la timp. De ce sa pierzi bani prin penalizari de intarziere?

2. Cere plata in avans

Acolo unde este posibil cere sa fii platit in avans pentru serviciile si produsele tale. Acolo unde nu se poate cere ca macar o parte din plata sa fie achitata in avans. Astfel vei avea rapid lichiditati in cont, vei putea sa platesti la timp cheltuielile aferente afacerii tale si va fi si o masura de precautie in plus impotriva unei eventuale razgandiri a clientului.

3. Deconteaza-ti cheltuielile ori de cate ori este posibil

Multi antreprenori nu acorda suficienta atentie acestui aspect decat daca este vorba de sume mari insa atunci cand tragi linie vezi ca si „micile” cheltuieli cum ar fi hartia pentru imprimanta, cd-urile si alte consumabile, pot genera gauri destul de mari in buzunarul firmei. Strange fiecare chitanta/factura/bon si deconteaza-ti aceste cheltuieli.

4. Depune incasarile in banca

Depune incasarile zilnice in banca, pe langa faptul ca poti beneficia de dobanda unui cont alimentat permanent, iti va fi mult mai greu sa faci cheltuieli inutile. Vei avea un control mai mare asupra fluxului tau monetar.

5. Reinvesteste profitul

Odata ce ai acumulat suficient capital in contul tau bancar, gandeste-te sa il reinvestesti. Astfel vei folosi banii pentru a genera alti bani marindu-ti astfel profitul si fluxul de monetar care iti intra in buzunar.

Incepe sa aplici chiar de azi aceste 5 ponturi fierbinti pentru cresterea fluxului monetar si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.