Scurt ghid necesar tuturor afaceristilor aflati la inceput de drum sau chiar veterani.

Intotdeauna veti avea nevoie de informatie suplimentara, fie ca va aflati la inceput de drum cu o afacere, fie ca ati parcurs deja niste etape si puteti fi numiti veterani. Aceasta sectiune este, de fapt, un ghid pentru afaceristi sau, de ce nu, un ghid pentru cei care vor sa dezvolte pe viitor afaceri online sau in mediul offline.

Orice afacere gandita, dar inca nepusa in practica, la momentul initierii va fi necesar sa corespunda unui anumit Cod CAEN. Din acest motiv am gandit ca este oportun sa va punem la indemana o „Lista Coduri CAEN Noi”. Ca pont, pentru inspiratie ati putea avea in vedere subsectiunile „Din Hobby in Afacere” si „Ponturi Afaceri Online”.

Odata stabilit domeniul de activitate, va trebui sa decideti asupra celei mai potrivite forme juridice pentru activitatea voastra – SRL, SRL D, SA, SNC, SCS, SCA, PFA etc. Articolele publicate in subsectiunea „Cum Infiintezi o Firma” va vor fi utile, in sensul in care va pot indruma in momentul in care va trebui sa urmati pasii prevazuti de legislatia in vigoare.

ghid afaceriBineinteles ca la momentul deschiderii unei firme veti avea nevoie de un cont bancar pentru depunerea capitalului social. Veti putea alege banca ale carei servicii sa le utilizati din subsectiunea „Lista Banci din Romania”. Pe de alta parte, daca va incurcati in termenii financiari, subsectiunea „Glosar Termeni Financiari” va sta la dispozitie.

Un intreprinzator de succes trebuie sa fie mereu in tema cu „Facilitati acordate Intreprinderilor”, o subsectiune gandita cu scopul de a va ajuta sa nu pierdeti nimic din vedere.

In aceeasi idee, orice afacere de succes este fundamentata de un plan de afaceri bine gandit, despre care veti putea citi, informatii relevante in subsectiunea „Planul Afacerii pe Scurt”. Planul unei afaceri este un document indispensabil in toate sectoarele profesionale. Este un instrument de structurare si prezentare. Cu cat va fi mai bine lucrat, cu atat mai mari vor fi sansele de a obtine rezultate bune. Planul de afaceri comunica o viziune a viitorului companiei intr-un mod simplu si sintetic. Explica obiectivele si strategia companiei, o diferentiaza de concurenti si permite managerului companiei sa-si convinga partenerii de afaceri. Cel putin din motivele mentionate anterior, va trebui sa priviti planul de afaceri cu toata seriozitatea, iar noi ne-am propus sa va ajutam in acest sens.

In final, dar nu pe ultimul loc ca si importanta, orice afacere trebuie sa fie bine promovata. Despre cum va puteti promova afacerile intr-un mod optim puteti citi in subsectiunile „Promovarea afacerii” si „Optimizare Site Online”.

Suntem siguri ca veti atinge „Succesul Financiar” si ne straduim sa includem in acest ghid afaceri subiecte din care sa deprindeti idei importante si interesante!