Neveste de vanzare

Preturile variaza mult, de la 1000 de dolari pana la 200 de dolari dar sunt acceptate si trocurile: o turma de vaci sau chiar un porc pentru cei care nu isi permit sau considera ca nu merita sa dea mai mult. Stiu ca unora dintre voi le-au incoltit deja cateva idei dar nu va pripiti, cititi tot articolul pentru a vedea cele mai bune oferte.

Vi se pare o gluma?

Ei bine, nu este nicio gluma, este o realitate in multe colturi ale planetei. In China de exemplu inca supravietuieste o practica medievala conform careia iti poti cumpara sotia pentru preturile ceva mai mici de 1000 de euro. Mai nou se constata fenomenul cumpararii de sotii din Coreea de Nord, refugiate ilegal si lipsite de posibilitati materiale.

Desigur practica este una ilegala si autoritatile cerceteaza peste 60 000 de cazuri dar fenomenul este departe de a putea fi controlat.

In India situatia este si mai tragica, societatea indiana patriarhala si poligama nu acorda aproape niciun drept femeilor, datorita crizei economice multi barbati din zonele rurale sunt nevoiti sa isi vanda sotiile pentru a-si putea stinge datoriile pe care le-au facut la creditori. Inutil sa mai vorbim despre dramele pe care astfel de practici le genereaza, abuzurile de tot felul si sinuciderile vin la pachet cu aceasta traditie medievala.

Un alt continent pe care iti poti cumpara nevasta este Africa. Aici preturile scad dramatic comparativ cu China sau India, in Zambia familiile nevoiase isi vand fetele pentru mai putin de 200 de dolari. Tot aici gasim si trocul, dai o turma de vaci iti iei o sotie, esti sarac si nu ai vite, ramai neinsurat. Deloc intamplator tarile africane respective sunt decimate de SIDA in ultimele decenii.

In fine, daca mergem in zonele tribale din Papua Noua Guinee nu mai ai nevoie nici de bani, e de ajuns sa ii aduci un porc socrului pentru a-ti da fata.
Credeti ca astfel de practici sunt specifice comunitatilor din lumea a 3 a sau tin strict de domeniul evului mediu (apropo, de la ce credeti ca vine traditia targului de fete de pe muntele Gaina)? Credeti ca in Europa nu va puteti cumpara nevasta? Nimic mai fals, in Europa, mai exact in Romania, iti poti cumpara nevasta (si uneori si copil), in comunitatile de tigani unde aproape exclusiv toate nuntile sunt aranjate dinainte in functie de cat de groasa e punga mirelui (sau a familiei acestuia mai exact).

Numai ca aici nu merge cu un porc, o turma de oi sau 1000 de dolari, aici iti trebuie cel putin cateva mii de dolari si neaparat aur, cu cat mai mult cu atat mai bine, doar suntem in Europa nu la barbarii aia din Africa si Asia care nu pretuiesc femeia. Aici se pretuieste in jdemii de parai si kile de aur.

Distribuie articolul sa il vada si prietenii tai!

Pentru o doza in plus de seriozitate, intra pe www.ecomunicate.ro sa vezi comunicate de presa si stiri reale la zi despre afacerile din Romania de astazi.

Comments
  1. Adrian Răspunde
    • alex Răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.