O afacere online cu bani putini

Orice afacere presupune automat existenta unui produs sau serviciu pe care sa-l oferi clientilor in schimbul banilor. Acesta este elementul central al oricarui business, fie el chiar si online.

De calitatea acestor produse si servicii depinde in mare masura succesul afaceri.

Dar oare oricine poate oferi astfel de produse? Raspunsul s-ar putea sa va surprinda.

Iata mai jos cum se poate incepe o afacere online cu produse si servicii de calitate si in acelasi timp cu investitii minime de ordinul catorva zeci sau sute de lei.

Datorita internetului, poti oferi spre vanzare produse si servicii de calitate, fara sa ai habar despre cum se produc, fara sa iti bati capul cu depozitarea sau cu livrarea lor.

Cum este posibil acest lucru? Raspunsul este simplu: prin intermediul

Programelor de Afiliere.

Cu alte cuvinte, tu te ocupi de promovarea produselor si serviciilor altora pe site-ul tau si la fiecare vanzare incheiata cu succes, primesti un comision stabilit dinainte.

Intreaga afacere poate fi desfasurata la domiciliu, doar prin intermediul unui computer conectat la internet, fara sa ai vreo tangenta cu depozitarea sau livrarea, nici macar nu ai nevoie sa interactionezi cu clientii.

Exista programe de afiliere pentru aproape orice categorie de produse si servicii, de la servicii de publicitate (vezi celebrul Google Adsense de exemplu), pana la bijuterii, ceasuri, accesorii (cum este cazul afacerii Cristian Lay) produse cosmetice, carti (Amazon.com este lider mondial in acest domeniu), haine, carti electronice, softuri s.a.m.d.

Intregul proces este automatizat.

De multe ori aceste programe imbina sistemul de vanzari cu elemente de marketing in retea sporind comisioanele pentru aducerea de noi afiliati.

Ce trebuie sa stii inainte de a intra intr-o astfel de afacere

Desi costurile de start-up sunt mici (de multe ori ele se reduc doar la costurile necesare crearii si promovarii propriilor site-uri, afilierea fiind gratuita), afacerile online necesita multa energie si munca de promovare.

Pentru maximizarea profiturilor trebuie sa intelegi importanta targhetarii clientilor, adica produsele si serviciile promovate sa fie compatibile cu preferintele vizitatorilor site-ului tau.

Pentru aceasta trebuie sa alegi cu atentie continutul site-ului pe care vei afisa reclamele spre produsele promovate. De asemeni trebuie avut in vedere profilul site-urilor spre care pui legaturi si dinspre care primesti legaturi spre site-ul propriu. Toate acestea constituie elemente care te ajuta sa te pozitionezi intr-o anumita nisa.

Este de la sine inteles ca produsele si serviciile promovate sunt de dorit sa faca parte din aceeasi nisa ca si profilul site-ului tau pentru o buna rata de conversie.

Alege produse in care ai incredere

Tu insuti ai cumpara produsele pe care le propui altora spre vanzare? Daca da, atunci promoveaza-le cu incredere, daca nu, atunci ar fi mai bine sa cauti alte programe de afiliere.

Tocmai pentru ca oferta de programe de afiliere este deosebit de variata, trebuie sa aveti grija ceea ce alegeti. In general, companiile serioase, ofera posibilitatea returnarii produselor si garantii de calitate.

Dincolo de implicatiile morale, alegerea unor produse in care ai incredere te ajuta pe termen lung. Oferirea unor produse si servicii de calitate iti va creste autoritatea in randurile clientilor, astfel ei vor avea tendinta sa apeleze la tine si in viitor. Dimpotriva, niste produse de slaba calitate iti vor aduce un prejudiciu de imagine, clientii te vor ocoli si te vei alege cu reclama negativa.

Cu siguranta nu vrei sa se intample asta.

Fii selectiv(a)

Nu alege la gramada din multimea de oferte de produse afiliate. Alege cu atentie acele produse si servicii care crezi ca „prind” la vizitatorii tai.

Pentru aceasta poti folosi si metoda experimentarii. Adica schimbi periodic reclamele afisate si in final le alegi pe cele care au randamentul cel mai mare.

Daca un program de afiliere nu merge, alege altul

Cineva spunea ca una din definitiile prostiei este sa faci mereu acelasi lucru dar sa astepti rezultate diferite.

Daca vezi ca un program de afiliere nu da (sau nu mai da) rezultate, nu te crampona de el, pur si simplu alege altul!

Totusi trebuie sa intelegi ca si in afacerile online, ca in orice afacere de altfel, rezultatele vin in timp, prin munca si seriozitate.

Produsele si serviciile oferite sunt doar jumatate din reteta succesului unei afaceri bazata pe afiliere, cealalta jumatate consta in promovare!

Poti sa ai cele mai bune produse si servicii din lume, dar daca nimeni nu stie de existenta ta, iti va fi imposibil sa vinzi.

Insa despre promovarea unui site am mai vorbit, si vom continua sa o facem, in alte articole.

 

Distribuie articolul sa rada si prietenii tai!

Comentarii
  1. Ana
  2. Cristi foto

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.